Всеки се е сблъсквал с поне един модел обувки, в

...
Всеки се е сблъсквал с поне един модел обувки, в
Коментари Харесай

Страхотни начини да се предпазим от МАЗОЛИ и рани от нови обувки

Всеки се е сблъсквал с най-малко един модел обувки, в който е влюбен на външен тип, само че за жалост ни предизвикват мазоли и ожулвания и заобикаляме тяхното носене. Раничките и мехурите, които се получават съвсем незабавно, попречват на работата или разходката ни, както и ни основават дискомфорт за дни наред. Нека забележим обаче няколко метода, посредством които можем да избегнем това неприятно положение и да се радваме на новите си обувки без пострадвания:

Крем

Не е изключено зимните ви обувки, направени от естествена кожа, да се свият след избран интервал. Това се случва, тъй като кожата изсъхва леко, само че бързо можете да поправите явлението. Необходим ви е бебешки крем, който да нанесете върху обувките и да оставите 3 часа. След това премахнете деликатно и обувките ви още веднъж ще са възвърнали остарелия си тип, даже ще наподобяват на още по-нови. Ако нанесете подобен овлажнител и в региона на петата и вътрешната част на обувката, ще се предпазите и от появяването на мазоли.
Как да се оправим с мазолите?
Проблемът с мазоли по краката визира доста хора, без значение от пола и възрастта. Малките елементи от кератинизирана кожа нормално се при...
Прочети повече
Стик дезодорант

Ако към този момент е късно за предотвратяване и по кожата ви са се образували мазоли и ранички, вземете деозодорант под формата на стик и нанесете върху мазолите и краката. Така се предпазвате от появяването на повече мазоли, а и краката ви ще се плъзгат по-лесно в обувките, без да се основава спомагателен дискомфорт.

Лед

Ако новите ви обувки ви стягат напълно леко и не може да изтърпите този дискомфорт на краката си, най-лесният и ефикасен метод да разширите обувките е посредством помощта на пликче с лед. Вземете торбичка с вода, поставете я в тесните обувки и пъхнете за едно денонощие във фризера. Със замръзването на водата обувките ви ще се провиснал на широчина.
Тази смес се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни
Мазолите и неприятните кокоши тръни са мъчителни и основават необикновен дискомфорт. Хората подхващат какви ли не способи да се преборят...
Прочети повече
Стари вестници

Още един прочут ни от доста години трик, посредством който може да отпуснете обувките си. Накъсайте вестника, намокрете го, смачкайте и пъхнете в обувката. Когато листчетата изсъхнат, обувките ви ще са се разширили задоволително, че да не ви основават ожулвания и мазоли. Важно е обаче да оставите вестника да изсъхне по натурален метод, без вашата интервенция.

Алое вера

Алое верата има успокояващо свойство върху кожата, в това число и тази на краката. Освен да успокоява към този момент появили се рани, гелът от алое вера може да защищава и от мазоли на краката. Като допълнение, той има и антибактериален резултат. Нанесете от гела върху петите и секторите, на които се образуват рани и масажирайте, до момента в който попие. Ако към този момент са се появили мазоли – нанасяйте 2 пъти на ден за по-бързото им унищожаване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР