Всеки се е научил да следи отблизо срока на годност

...
Всеки се е научил да следи отблизо срока на годност
Коментари Харесай

6 неща в дома, които имат срок на годност

Всеки се е научил да следи от близко периода на валидност на храната, само че доста от нас не помнят, че предметите за бита също имат избран период на живот. За да не навредите на здравето си, би трябвало постоянно да подменяте някои неща.

1. Възглавници и одеяла
 Най-бързият и ефикасен метод да почистите остарелия матрак! Най-бързият и ефикасен метод да почистите остарелия матрак!
Едно от най-мръсните места в дома и спалнята е матракът. Частиците мъртва кожа, прахуляк, косми, са причина с течение на времето той не самичък...

Като предписание възглавниците правят чудесна работа от две до три години, след което стартират доста да се деформират и към този момент не могат да поддържат главата и шията по време на сън. Освен това, в тях се развъждат бактерии и прахови акари, тъй че аксесоарът би трябвало да се сменя по-честичко.

2. Одеала

Одеялата могат да се употребяват доста по-дълго от възглавниците – приблизително 7-10 години. Всичко зависи от грижите, които полагате за тях  и от това по какъв начин се съхраняват.

3. Матрак

Матракът е добър, когато се употребява не повече от 8-10 години. По време на приложимост би трябвало от време на време да се почиства и това може да се направи със напълно елементарна сода. Експертите поучават да нанесете содата върху влажна повърхнина, да я оставите да изсъхне и по-късно да почистите с прахосмукачка. Можете да удължите живота на матрака, като го обръщате няколко пъти в годината, споделят осведомени.
 Поръсете матрака със СОДА и вижте какво се случва Поръсете матрака със СОДА и вижте какво се случва
Матракът е онази част от обзавеждането на дома ни, към която би трябвало да се подхожда в действителност отговорно и съществено. От основна належащо...

4. Почистващи гъби

Обикновените гъби за миене на съдове събират големи количества бактерии, тъй че специалистите предлагат да ги сменяте на всеки 7-14 дни. За да ви се постанова да вършиме това по-рядко, можете да употребявате пластмасови и силиконови такъми за разчистване. Те са по-лесни за стерилизация и имат живот към осем месеца.

5. Дъски за рязане

Те също по този начин съдържат доста бактерии. Това важи изключително за дъските за рязане на месо, тъй че е по-добре да ги сменяте един път на всеки три години. Освен това, специалистите предлагат да не се употребяват тези дъски за рязане за други храни, в случай че към този момент са били употребявани за рязане на месо.

6. Подправки
 3 признаца, които подсказват, че би трябвало да промените матрака още в този момент 3 признаца, които подсказват, че би трябвало да промените матрака още в този момент
1. Вашият матрак е на 8 или повече години Старият матрак губи комфорта и охлаждащото влияние с течение на времето. Особено в случай че не...

Обикновено подправките би трябвало да се употребяват в границите на две до три години. След този интервал ароматът им става по-слабо изразен и някои потребни свойства се губят. Качеството на подправките обаче зависи и от метода на предпазване: не се предлага подправките да се съхраняват на влажни места и в открити огромни контейнери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР