Всеки със съмнителна инвалидна оценка от ТЕЛК ще минава на

...
Всеки със съмнителна инвалидна оценка от ТЕЛК ще минава на
Коментари Харесай

Тристранният съвет обсъди нов модел в правилата за ТЕЛК

Всеки със съмнителна инвалидна оценка от ТЕЛК ще минава на обзор пред Националната експертна лекарска комисия, с цел да се постави завършек на подправените експертизи. Това са част от измененията, разисквани от Националния съвет за тристранно съдействие. Предлага се още, при оценка на степента на увреждане, база да е най-тежкото, а от съпътстващите болести да се прибавят още 20%.

Само КНСБ и Конфедерацията на работодателите поддържаха плана, до момента в който от " Подкрепа " и останалите работодателски организации показаха запаси с претекста, че има заплаха да се накърнят правата на хората с увреждания, а в това време няма настоящ механизъм против злоупотребата с инвалидните помощи.

От Здравното министерство увериха, че новият модел ще бъде тестван в идващите 6 месеца и в случай че даде недостатък, ще се създадат нужните корекции.

Заседанието на Тристранката през днешния ден стартира със скандал. Омбудсманът Мая Манолова не беше позволена да показа законопроекта за смяна в Кодекса за общественото осигуравяне, който дава опция на съкратени 82-ма миньори от рудник Бобов дол да се пенсионират без навършени години и стаж.

Мотивът на председалестващия съвета вицепремиер Валери Сименов беше, че Манолова не е поканена по открития от закона ред.
 Членовете на Тристранния съвет не позволиха Мая Манолова на съвещанието Членовете на Тристранния съвет не позволиха Мая Манолова на съвещанието
Новият модел за оценка на типа и степента на увреждане разисква Националният съвет за тристранно съдействие. Здравното министерство предлага да от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР