Всеки родител прави някои малки грешчици, за които си дава

...
Всеки родител прави някои малки грешчици, за които си дава
Коментари Харесай

Грешките, които родителите допускат

Всеки родител прави някои дребни грешчици, за които си дава сметка на един по-късен стадий, когато детето към този момент е пораснало. Би било добре обаче да се сещаме, че бъркаме в точния момент, с цел да не съжаляваме, че сме пренебрегнали значими моменти от развиването на нашето дете.

Разговорите...

Комуникацията постоянно е значима. Имайте поради, че колкото и малко да е детето ви, то има потребност да му говорите. Не подценявайте това, даже бебето ви да е единствено на няколко дни. Мъниците са доста интуитивни и усещат, когато някои им приказва и им обръща внимание. По този метод връзката става по-силна и пълноценна още от първите месеци на появяването на дребното дребосъче в дома ви. Да, след раждането е допустимо да изпаднете в следродилна меланхолия, която да продължи няколко месеца. Освен това имате потребност да се поглезите и да се сетите за положителното остаряло време, когато сте мислили единствено и само за себе си. Ако разпределите добре дилемите си и наредите целите си - ще имате време. Но, запомнете - не подценявайте контакта с детето си. Започнете да му говорите и да му разказвате за света още в първите дни след раждането.

" Дете се целува единствено до момента в който спи "

Много старомодно схващане. Не възприемайте този модел на държание. Покажете обичта на дребното си незабавно. Гушкайте го, целувайте го. Знайте, че когато стане на 5-6 години няма да имате доста тази опция, защото в този интервал детето ви няма да е доста склонно да го гушкате и да седи дълго време в скута ви, защото тогава то към този момент е задоволително огромно, с цел да върви единствено и да преоткрива нещата към себе си без ваша помощ. Точно в този миг ще ви липсват миговете на обятия сред вас и дребното дребосъче. В този миг ще си дадете сметка, че не може да върнете времето с 2-3 години обратно.

Интересни общи занимания

В забързаното всекидневие, в което доста родители са работещи, им остава малко време да мислят изобретателно. Или най-малко на една част от тях. Да, по-лесно е да дадем на хлапето таблет, който да прикове вниманието му с часове пред екрана и ние да можем да поспим или да свършим наша си работа. Това обаче надалеч не е най-хубавото решение, което може да вземем. Дори да се чувствате изморени през днешния ден, то постарайте се на следващия ден да измислите занятие, което да споделите с детето си. Не го оставяйте единствено пред преносим компютър или тв приемник, единствено и единствено да кротува. Излизайте по-често на открито. Разходките са приятни. Карането на колело с детето ви също е хубаво занятие. Заедно с дребното вие спортувате навън. Съсредоточете вниманието му и върху по-занимателни игри, като изобразяване, оцветяване, четене на книжки на глас. Децата към момента обичат да им четат, стига родителите да имат предпочитание за това.

" Шамарът възпитава "

Това също е една много остаряла техника. Годината е 2019-а и тези " възпитателни плесници " надалеч не са най-хубавото решение, с цел да покажете на детето си, че то бърка. Стремете се още в ранна детска възраст да водите диалози и да обяснявате кое е положително и неприятно, кое вярно и неверно... Умните хора са споделили - насилието поражда принуждение. Когато порасне - детето ще ви запомни с това, че вие сте водили непрекъснати кавги с него и това безспорно ще наруши хармоничната връзка дете-родител. Освен това, бъдете сигурни, още от малко детето ще спре да споделя с вас значими събития, свързани с него и ще ви стане мъчително да научавате от непознати хора какво в действителност се случва с него. Затова изберете по-интелигентен метод да се справите със обстановката, когато стане напечено. Това не е шамарът!

Важните моменти
Да си до някого във значим за него миг се помни за цялостен живот. Бъдете сигурни, че колкото и малко на години да е детето ви, то постоянно помни по кое време сте участвали на негово празненство в детската градина, да вземем за пример, или къде сте го завели на рождения му ден. От изключителна значимост е да не се изпускат значими моменти от живота на дребното. Децата могат да понесат доста неща, само че постоянно ще помнят неналичието ви във значими за тях събития. Още от ранна възраст те желаят да споделят своите празници или дребни победи с околните си хора - мама и баща.

Оценявайте детето си!

Има родители, които се опасяват да похвалят детето си, с цел да не му основат подправено самочувствие и то " доста да си повярва " и да се отпусне. Не е редно да мислите по този начин. Все отново това е вашето дете и е хубаво да му покажете, че в този от време на време нечовечен свят то има задоволително сили и капацитет да се оправи с разнообразни обстановки. Подценяването води до ниско самочувствие и даже хлапето да има благоприятни условия, то постоянно ще изпитва неустановеност в основни стадии от своя живот. Всеки има потребност да чуе хубава дума за себе си, изключително от най-близките си хора в фамилията. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР