Всеки родител иска най-доброто за детето си. Уви, от край

...
Всеки родител иска най-доброто за детето си. Уви, от край
Коментари Харесай

8 грешки в детското хранене

Всеки родител желае най-хубавото за детето си. Уви, от край време по нашите географски ширини за крепко детенце се възприема това с бузки и огромен вкус, без значение към какво. Истината е обаче, че доста майки подхващат неверен метод към детското хранене, несъмнено, напълно неумишлено. Ето кои са най-често срещаните неточности.
1. Подкупвате с десерт
Това е тактика, която доста родители употребяват. Храната в никакъв случай не би трябвало да се употребява като премия, защото това основава визия за „ положителните “ и „ неприятните “ храни в съзнанието на децата, надлежно супата се възприема като наказване, само че пък след нея идва вафлата, която е премия.
2. Твърде огромен напън за хранене
Проучванията демонстрират, че в случай че карате детето да яде прекомерно настоятелно, това може да докара до тревога и негативно отношение към храните, които сте желали да изяде.
3. Забранявате всички изкушения
Родителите постоянно вършат това, тъй като знаят, че децата им просто не могат да се управляват и евентуално ще преядат със захар. Изследванията обаче демонстрират, че това постоянно води до нездравословни привички отвън дома. Най-добрият метод е да имате здравословни други възможности, които да са елементарно налични.
4. Сервирате „ скучни ” зеленчуци
Да, всяко дете би трябвало да яде зеленчуци, само че да си признаем задушените и безсолни броколи несъмнено не са ни обичани и на нас. Вместо това, пробвайте да запечете зеленчуците с малко масло, повече подправки и кашкавал за край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР