Всеки работодател, който наеме безработен, ще може да получи минимална

...
Всеки работодател, който наеме безработен, ще може да получи минимална
Коментари Харесай

610 лв. и осигуровки за нает безработен от държавата

Всеки шеф, който наеме незает, ще може да получи минимална заплата от 610 лева за него. Държавата ще поеме и осигуровките за тази сума. Работодателите ще могат да се възползват от помощта до три месеца. За мярката са отделени 160 млн. лева по Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси ”, изясни зам. обществената министърка Зорница Русинова.
Тя ще важи за всички браншове без селското стопанство.
“В тази мярка ще отчетем районните диспропорции. Ресурсът ще се разпределя на регионално равнище по отношение на записаните безработни, като най-големият брой е в огромните градове ”, изясни Русинова цитира я " 24 часа ".
Очаква се новата мярка да е реалност в последните седмици на юни.
От 1 юли на всички, които работят във компаниите за автобусен транспорт, ще се дават по 290 лева на човек за интервал от 6 месеца. Компенсациите ще се изплащат ежемесечно. Основен аршин е да има понижение на приходите с 20%.
Схемата 60/40 е задържала безработицата с към 5% и оказва помощ на 200 хиляди души да получават приходи. Около 60 на 100 от компаниите, получили обезщетения, са с личен състав до 10 индивида, а 30% - до 50 индивида.
Близо 300 хиляди души са записаните безработни все още, като към 95 хиляди от тях са се записали в бюрата по труда от 13 март насам, регистрира Русинова.
През последните две седмици обаче стопанската система стартира да се връща към предходното си положение. Около 950 са регистрирани като безработни в петък - доста по-малко спрямо първите дни на изключителното състояние, когато приблизително бяха по 3 хиляди души дневно, уточни тя. И означи, че единствено в петък 1800 са си намерили работа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР