Всеки, работил в офис, знае как от време на време

...
Всеки, работил в офис, знае как от време на време
Коментари Харесай

Защо е добре да клюкарстваме в офиса

Всеки, работил в офис, знае по какъв начин понякога човек си разрешава да замени няколко думи с сътрудниците си, които нямат никаква връзка с работните ни отговорностите.

Оказва се, че дребна доза злословене, в действителност оказва помощ на чиновниците да се разсеят, като в същото време повдига и духа им.

До това умозаключение стигат английски учени от бизнес учебното заведение на университета в Ексетър. Според тях клюкарстването в действителност има по-скоро позитивен, в сравнение с негативен резултат. До този извод откривателите доближават, откакто изследват над 151 чиновници, работещи в разнообразни браншове.
 Снимка 487867

Учените откриват, че размяната на общи приказки покачва позитивните страсти и възприятието за задоволеност в края на работния ден. Клюкарстването предизвиква построяването на по-близка връзка с сътрудниците, като в същото време ни кара да желаеме да им помогнем.

Понякога обаче страничните тематики и приказки разсейват прекомерно доста, а и лишават част от плануваното за работа време, което постоянно се оказва повода някои хора да ги заобикалят, пишат от Thrive Global.
 Офисът, сътрудниците и Bump - устройството, което ни оказва помощ да пазим обществена отдалеченост
Джаджата, с която съблюдаваме обществена отдалеченост в офиса

Какви времена настанаха

Всичко, в последна сметка, опира до това какви персони сме, само че съгласно учените по-адаптивните хора усещат повече изгодата от клюкарстването, за разлика от тези, които се приспособяват по-трудно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР