Всеки пристигащ от чужбина в Южна Корея скоро ще бъде

...
Всеки пристигащ от чужбина в Южна Корея скоро ще бъде
Коментари Харесай

Южна Корея въвежда задължителна карантина за всички пристигащи от чужбина

Всеки идващ от чужбина в Южна Корея скоро ще бъде длъжен да изтърпява двуседмична карантина, с цел да бъде предотвратено разпространяването на новия ковид, разгласи през днешния ден министър председателят Чун Се-кьон, представен от Ройтерс.

Към вчерашна дата в страната са доказани 105 нови случая, с което общият брой на инфектираните става 9583, сочи информация от през днешния ден на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, представена от Българска телеграфна агенция. От новозаразените 41 са пристигнали от чужбина, като 40 са южнокорейски жители, а един е чужденец.

Новата наложителна изолираност за всички идващи ще влезе в действие от 1 април, осведоми министър-председателят на държавно съвещание.

" За да блокираме дейно влизането с неважни цели като туризъм, ще разтеглим наложителната карантинна мярка за всички чужденци, които идват за къс престой ", уточни министър председателят.
Мярката ще важи и за южнокорейските жители. Ако чужденците нямат жителство в страната, те ще бъдат поставяни под карантина в избрани от държавното управление здания за лична сметка.

В момента идващите от Съединени американски щати би трябвало да прекарват две седмици в изолираност, а на проявяващите признаци като висока температура се прави тест за ковид. По-строги правила, в това число наложително проучване и карантина, влязоха в действие в четвъртък за посетителите от Европа с дълготрайни визи, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР