Всеки прави грешки. Дори и Пощенската служба на САЩ. Тази

...
Всеки прави грешки. Дори и Пощенската служба на САЩ. Тази
Коментари Харесай

CNN разказа за една малка грешка с пощенска марка за 3.5 милиона долара

Всеки прави неточности. Дори и Пощенската работа на Съединени американски щати.
Тази неточност обаче е малко по-скъпа от неправилното слагане на марката на едно от вашите писма.
Оказва се, че марката " Статуята на свободата вечно ", издадена от U.S.P.S. през 2010 година, в действителност не демонстрира Статуята на свободата в Ню Йорк. Това коства на организацията 3.5 млн. $.
И по този начин, коя е тази други Статуя на свободата? Тя в действителност е имитация на същинската и се намира в хотел в Лас Вегас.
Поглеждайки марката, това наподобява като лесна за коригиране неточност. В последна сметка, тя наподобява доста на статуята в Ню Йорк, като се изключи това, че в действителност е в неверен цвят и малко по-различни размери.

U.S.P.S. вижда казуса три месеца след стартирането на марките на пазапа. Над 3 милиарда от тях са отпечатани. И въпреки всичко организацията не се тормози прекалено много от грешката, създавайки чувството, че репликата и оригиналът са относително взаимозаменяеми.
" Ние в действителност харесваме този облик и сме разчувствани, че хората са го забелязали в някакъв смисъл. Ако попитате хората във Вегас, те споделят: " Хей, това е ужасно. Това е прелестно. " Това сигурно е инжектирано малко неспокойствие в нашата стратегия за щемпел ", споделя представител на USPS пред CNN през 2011 година
Съдът обаче неотдавна се произнася в интерес на скулптора на репликата Робърт Дейвидсън, който изисква страната да му заплати 3.5 млн. $ за нарушение на авторските права.
Според USA Today, репликата и оригиналът безспорно са разнообразни. Съпоставката сред статуите демонстрира, че те могат да бъдат разграничени една от друга.
Освен казуса с нарушаването на авторските права, възпоменателата марка, наречена " Статуята на свободата вечно ", става малко иронична, когато има за модел имитация в Лас Вегас, която е единствено две пети от размера на оригинала, показва T+L.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР