Всеки понякога изпитва негативни емоции, но тези емоции имат по-силен

...
Всеки понякога изпитва негативни емоции, но тези емоции имат по-силен
Коментари Харесай

Учене: Негативното мислене уврежда организма

Всеки от време на време изпитва отрицателни страсти, само че тези страсти имат по-силен резултат върху нашето здраве, в сравнение с можете да си визиите.
Всеки път, когато съжалявате за нещо, чувствате неодобрение или връщате неприятните мемоари в главата си, тялото ви страда толкоз, колкото и вашият разум. Ето за какво, отрицателните страсти могат да доведат до пагубни дълготрайни болести.
Но има едно просто решение: амнистия. Проблемът е, че прошката наподобява се възприема като знак на уязвимост, послушание, или и двете. Това в действителност основава спънка да извиним на хората, които са ни наранили, съобщи БГНЕС.
Според „ The Greater Good Science Centre “, психолозите нормално дефинират прошката като умишлено, съзнателно решение да се освободим от възприятието на незадоволеност или предпочитание за възмездие против човек или група, която ни е наранила.
Някои откриватели разказват прошката като сурогат на отрицателните страсти с положителни. Емоционалната амнистия включва психофизиологични промени и има директни последствия върху здравето и благосъстоянието.
В други изследвания прошката се свързва с усъвършенствани физически признаци, по-малко медикаменти, по-добро качество на съня, по-малко отмалялост...
Плюс това, прошката има свойствата да пази сърцето. Проучване, оповестено в „ American Journal of Cardiology “, откри, че гневът и други отрицателни страсти имат кардиотоксични резултати, до момента в който прошката има най-вече кардиозащитен профил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР