Всеки понякога има лош дъх. Това може да е причинено

...
Всеки понякога има лош дъх. Това може да е причинено
Коментари Харесай

Лошият дъх – сигнал за заболявания, причини за поява и лечение

Всеки от време на време има неприятен мирис . Това може да е породено от храна, която се употребява, плака и даже дехидратацията.
За какви болести приказва неприятен мирис?
Лошият мирис е освен непоносимо нещо, само че и рисково. Тази миризма може да има няколко „ нюанса “, всеки от които приказва за избран здравословен проблем.
Кои са най-често срещаните провокатори за неприятния дух в устата
Мирисът на развалено в устата може да има друго естество. Ето и най-често срещаните и аргументите за появяването им:
Миризмата на гнили яйца.
Мирише на сероводород. Това е предизвикано от протеин, който гние и придава сходен „ мирис “. Най-често го провокират огромни количества банкет на протеини, в частност месо. Когато ги намалите в диетата си, може да се отървете от неприятния мирис (или най-малко доста да го намалите).
Димните газове.
Тук несъмнено става дума за потреблението на алкохол. Когато я намалите всичко ще се оправи. След празник, съвсем всеки е имал сходен проблем. Това постоянно се предизвиква освен от огромното количество употребяван алкохол, само че и от безредната, неограничена консумация на храна и съпътстваща дехидратация.
Вкиснал мирис.
Най-вероятно, тук става въпрос за нарасналата киселинност на стомаха и ранните стадии на гастрит. Необходимо е да се изследва в точния момент, с цел да се предотврати развиването на заболяването.
Миризмата на изпражнения.
Възниква, в случай че процесът на премахване на токсичните субстанции от организма е затънал. Тогава тялото е отровено от личните му боклуци. Изходът е: незабавно разчистване на червата с клизми. Важно е и да не се самолекувайте. Клизмата не е толкоз безвредна, колкото наподобява.
Вкус на мъка.
Хората със заболяване на жлъчния мехур усещат мъка в устата си. Обърнете внимание на вашия език заран. Когато по него има жълто покритие потърсете бързо доктор.
Мирис на урина от устата.
Тази миризма, сама по себе си приказва за бъбречни болести - може би занапред стартират. Комплексното пречистване на тялото ще помогне. Трябва също да ограничите използването на месни ястия и храни с пуринови основи. Не е вярно и напълно да се пристъпи към растителна храна. Важно е подобен метод да бъде координиран с лекуващия доктор.
Миризмата на ацетон.
Тук може да става дума за проблем с панкреаса. Препоръчва се изключване на сладкиши, кифлички. Препоръчват се и проучвания.

Ако страдате от неприятен мирис, прочетете тези 10 бързи и лесни съвета по какъв начин да премахнете неприятния мирис.
1. Посетете стоматолог
Ако забележите, че дъхът ви се е трансформирал, би трябвало да отидете на ортодонт. Лошият мирис може да е симптом за болести на венците и зъбите. Колкото по-рано ревизирате, толкоз по-добре.
2. Мийте зъбите два пъти дневно
Добрата джука хигиена, постоянно е най-лесният отговор на проблеми с неприятния мирис. Трябва да миете зъбите 2 пъти на ден - заран и вечер, преди сън. Всеки път, отделете време и ги измийте усърдно, в продължение на най-малко три минути.
3. Пийте доста вода
Когато организмът е обезводнен, а устата суха, това може да провокира неприятен мирис. През деня консумирайте доста вода. Тя ще отмие всички останки от храната, сред зъбите.
4. Почистете езика
Когато миете зъбите, не пропускайте да миете и езика. Бактериите се развъждат po езика ви и това може да докара до неприятен мирис.
5. Дъвка
Сухата уста и парченцата храна, сред зъбите ще обезпечат среда за бактериите, които са причина за неприятния мирис. Когато дъвчете дъвка, тя подтиква слюнката, което ще помогне за унищожаване на една част от бактериите.
6. Яжте магданоз
Магданозът е източник на хлорофил, а той работи като натурален освежител. Затова откакто ядете, хапвайте филиз магданоз и това ще помогне да спрете неприятния мирис.
7. Пийте чай
Билков, зелен, черен чай - всички те вземат участие сполучливо в битката с неприятния мирис. Чаят съдържа антибактериални съставки. Последните убиват микробите, провокиращи неприятния мирис.
8. Избягвайте пикантните храни
Лютивите ястия и подправки, като кромид лук и чесън са зложелател номер едно за свежия мирис.
9. Зъбен конец
Редовната приложимост на конец за зъби е значима част от хигиената на устната празнина. Той ще ви оказва помощ да спрете развиването на бактерии и надлежно заболявания по венците.
10. Ползвайте антибактериална вода за уста
Винаги може да си купите вода за уста, само че в случай че желаете да извършите своя, ето страхотна рецепта. Използвайте сок от два лимона, 1 супена лъжица сода за самун, 1/2 супена лъжица канела, 1 чаена лъжичка мед и чаша топла вода. Смесете съставките, оставете водата за уста да се охлади и по-късно я съхранявайте в херметичен резервоар, до момента в който сте подготвени да я употребявате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР