Всеки понякога е изпитвал неясна или продължителна физическа болка. В

...
Всеки понякога е изпитвал неясна или продължителна физическа болка. В
Коментари Харесай

10 болки, които НЕ бива да пренебрегвате

Всеки от време на време е изпитвал неразбираема или продължителна физическа болежка. В доста случаи я пренебрегвате и тя отминава, само че болката може да е сигнал за сериозен здравословен проблем.
1. Болка в челюстта
Изпитването на неочаквана болежка в челюстта може да е знак, че сърцето е уплашено и може да послужи като предизвестие за иден. Болката от инфаркт постоянно се появява в места, разнообразни от гърдите: рамото, ръката, корема, долната челюст или гърлото. Затова игнорирането на болката в челюстта може да докара до риск от сърдечен случай. Получаването на неочаквана болежка в рамото или в региона на челюстта, изключително в случай че човек е изложен на риск от , постанова незабавно консултация с доктор.

2. Болки в кръста
Изпитването на болки в кръста са постоянно срещано събитие, само че те могат да бъдат сигнал за освен това от мускулно напрежение, изясняват експертите. Болката в долната част на гърба е едно от най-честите недоволства, само че постоянно я пренебрегваме или се самолекуваме. В реалност болката в гърба е водеща причина за свързани с труда увреждания. Понякога болките в гърба са признак, обвързван с проблеми с бъбреците. Инфекция на бъбреците, както и съществуването на огромни туморни формирания да вземем за пример, могат да доведат до надлежно дискомфорт или неприятна болежка в долната част на гърба. Непременно се обърнете към вашия персонален доктор.

3. Болки в корема
Болката в корема може да се дължи на разнообразни аргументи. Например може да е от преяждане или хранително отравяне. В някои случаи няма ясна причина за абдоминалната болежка. Проблеми с околните органи като бъбреците, белите дробове или матката също могат да доведат до дискомфорт в коремната област. Болка в долната дясна част на корема може да значи инфектиране на апендисита, което нормално води до оперативна интервенция. Болка в горната дясна част на корема пък може да е сигнал за проблеми с. Горната абдоминална болежка, дружно с болки в гърба, може да бъде симптом на панкреатит (възпаление на панкреаса). За лекуването на сходно положение са нужни отмора, използване на интравенозни течности и антибиотици.
Оток на черния дроб заради хепатитно заболяване може да докара до мъчителна болежка в стомаха. Възможно е коремната болежка да е обвързвана и със задръстване на червата. Ако не се приложи навременно лекуване, това може да докара до умиране на чревната тъкан и други проблеми. Ако имате необяснима, повтаряща се или неочаквана болежка в корема, най-разумното решение е незабавна консултация с доктор.

4. Болки в крайници (прасците)
Болезненост в региона на прасеца може да се дължи на физическо претоварване като нанагорнище на стръмни стълби да вземем за пример. Но от време на време болката в прасеца, изключително когато не е обвързвана с някакъв тип натоварване, може да е знак за здравословен проблем. Краката имат мрежа от артерии и вени, които движат кръвта от сърцето до мускулите и назад. Клапите във вените предотвратяват връщането на кръвта обратно по посока на гравитацията. Съсиреци могат да се образуват точно при тези клапи поради недобър приток на кръв или пострадване на крайници и засягане на вена. Обикновено болката в долните крака се дължи на съществуването на съсирек, който затруднява мощно или запушва притока на кръв. Признак за това може да бъде отокът. Специалистите постоянно акцентират, че хората с дълбока венозна тромбоза, които пушат или са с наднормено тегло, би трябвало да трансформират метода си на живот, защото и двата фактора усилват риска и тежестта на дълбоката венозна тромбоза. Иначе като профилактична мярка се предлага поддържане на добър двигателен режим.

5. Усещане за изтръпване на ръцете и краката
Ако държите дълготрайно време крайниците си кръстосани, евентуално сте усетили леко мъчително изтръпване. То е породено от понижаване циркулацията на кръвта. За благополучие, изтръпването изчезва, откакто се раздвижите и промените позата на седене. Но до момента в който тя е налице, човек усеща композиция от болежка и гъделичкане. Ако имате сходно чувство по краката или ръцете си, когато крайниците не са кръстосани, това може да е симптом за увреждане на нервите. Симптоми като мравучкане, изтръпване и възприятие за парене са признаци на периферна невропатия . За периферната невропатия има доста аргументи: диабет, корист с алкохол, недостиг на , херпес зостер и други болести. Наранявания, инфекции и отрови също могат да причинят увреждане на нерв. Аспиринът и други продавани без рецепта болкоуспокояващи спомагат за облекчаването на признаците, само че е най-добре да се обърнете към експерт. Антидепресантите, физиотерапията или като последно - интервенцията дават по-голям късмет за понижаване и премахване на тези чувства.

6. Необясними болки
Обикновено болежка в избрана част на тялото е сигнал, че тази област се нуждае от внимание. Всъщност, точно по този метод болката ни “прави услуга “, като ни предизвестява за някакъв проблем, за който е редно персоналният доктор да узнае. Когато медицинските проучвания не откриват явна причина за мистериозните болки, едно от догатките за сходно положение може да е фибромиалгията – причина за необяснима болежка по тялото и възприятие на отмалялост . Състоянието визира повече дами, в сравнение с мъже.
Смята се, че фибромиалгията е едно от най-често срещаните болести, близки до . То води до нараснала сензитивност към физическо напрежение или болежка и постоянно е обвързвано с проблеми със съня. За страдание, няма кръвни проби с цел да се диагностицира положението, само че лекарите могат да работят в посока на изключване на други вероятни аргументи за болката, преди слагането на диагноза. Не е основано характерно лекуване на фибромиалгията. То включва физикална терапия и банкет на лекарства.

7. Болка в тестисите
Болката в тестисите не би трябвало да бъде подценявана, изключително дълготрайно време. Всичко може да я провокира - от херния до рак. Усукване на семенната шнур да вземем за пример може да аргументи мъчителна, слизаща до коленете болежка, започваща от тестисите. Болката може да се появи няколко дни след удар в слабините и да бъде признак на хематоцеле - рисково събиране на кръв сред обвивките в скротума. Болка в тестисите може да бъде породена от инфектиране на епидидимиса, ситуиран върху задния борд на тестиса, чиято функционалност е да организира сперматозоидите от тестиса към семепровода. Ако възприятието на дискомфорт в тестисите съпровожда осезаемо чувство, че скротумът е цялостен, повода най-вероятно са разширени вени.
Ако мъжът почувства неочаквана болежка в тестисите и я пренебрегва с вярата, че ще отмине, той се подлага на заплаха от съществени проблеми, даже от загуба на тестис.

8. Главоболие
Въпреки че постоянно главоболието настава внезапно, това мистериозно и ненадейно събитие може да е симптом за нещо доста по-сериозно от елементарното главоболие. Ако предизвиква съвсем ослепителна болежка, то може да е симптом на инсулт или на транзиторни исхемични офанзиви, преходни нарушавания на мозъчното кръвообращение. Исхемичните мозъчни инсулти пораждат вследствие на ограничение или спиране на кръвотока, респективно на притока на О2 и глюкоза към основния мозък.
В допълнение към неочакваното остро , други признаци на транзиторни исхемични офанзиви и инсулт са неврологични или познавателни усложнения, като да вземем за пример проблеми с говора или двигателните качества. При такива положения, човек може ненадейно да падне, до момента в който стои или върви. Случаите на транзиторни исхемични офанзиви постоянно се дефинират като „ миниинсулт “ . Симптомите включват замаяност, краткотрайни зрителни проблеми, неспособност за задържане на писалка в ръката.
В множеството случаи транзиторни исхемични офанзиви са последвани от същински инсулт. Затова е належащо да се вземат незабавно ограничения и да се потърси незабавна здравна помощ.

9. Тазова болежка по време на секс
При дамите един от общите признаци на тазово-възпалителната болест е болежка или дискомфорт в региона на таза по време на секс. Болестта съставлява бактериална зараза на матката и фалопиевите тръби, което води до мъка, зачервяване и отичане на тъканите. Възпалението може да предизвика и проблеми като. Тазово-възпалителната болест може да докара до формиране на циреи или хронична болежка в таза. Полово излъчените заболявания - най-често хламидия или гонорея, или различен източник на бактерии, които се придвижват до репродуктивните органи, са нормалните „ обвинени “ за тазова възпалителна болест.
Болката може да е съпроводена и от други признаци като постоянно уриниране или болки в корема. Ранното разкриване на казуса е значимо, защото заболяването се повлиява от антибиотично лекуване. В случаите обаче, когато положението не е намерено в точния момент, може да се стигне и до оперативна интервенция. Болка в таза по време на секс може да се дължи и на кисти на яйчниците . Добре е да се иде незабавно на гинеколог.

10. Персистираща болежка в ставите
Артрозата е чест източник на болежка в ставите, само че не е единственият. Скованост и отичане на ставите могат да бъдат породени от лупус - хронично автоимунно заболяване, което може да засегне и повреди всяка част на тялото, в това число кожата, сърцето, бъбреците и мозъка. Симптомите на лупус включват отмалялост, загуба на коса и висока температура. Хепатитът, който визира най-вече черния дроб, предизвиква болки в ставите. Много други инфекциозни болести - да вземем за пример морбили и варицела, също могат да провокират мъка в ставите.
Ставната болежка е част от признаците и на ревматоидния артрит - автоимунно заболяване, което предизвиква хронично инфектиране на ставите. може да засегне тъканите към ставите, както и други органи в цялото тяло.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР