Всеки поне веднъж в живота си се е оплаквал от

...
Всеки поне веднъж в живота си се е оплаквал от
Коментари Харесай

Закуската, която ще ви спаси от махмурлук

Всеки най-малко един път в живота си се е оплаквал от махмурлук. За страдание той е неминуем след използването на алкохол. В случая подобаващата закуска ще ви помогне да се възстановите.

Най-добрата закуска при махмурлук

Както отбелязва диетологът Кара Шоу, целесъобразно е закуската да увеличи равнищата на кръвната захар и да усъвършенства здравето на черния дроб.

Според доктор Шоу заран е по-добре да включите в диетата си три яйца, половин чаша гъби, малко авокадо и сушени домати. Зехтинът и парче сирене фета идеално ще добавят тази закуска.

Лекарят акцентира, че подобен набор от артикули ще обезпечи на тялото значими съставни елементи: протеини, мазнини, витамини Е и В.

В допълнение, тези артикули усъвършенстват положението на черния дроб и оказват помощ за унищожаване на алкохола от тялото.

Специалистът по хранене прибавя, че в това положение не можете да отлагате закуската. Трябва да я консумирате в границите на 90 минути след пробуждане.

Има доста обичайни способи да се отървете от махмурлука. Но някои от тях са просто безполезни:

 - Портокалов сок: безопасен способ, има някои преимущества. Когато имате махмурлук, по-добре е да пиете повече течности (ако бъбреците ви са здрави) и в случай че съдържа антиоксидант под формата на витамин С, тогава е ужасно.

 - Туршия от краставици: също плацебо способ, изключително в случай че туршията не е от мариновани краставици. Не пийте сока от нея, в случай че махмурлукът ви е съпроводен от болки в стомаха, това единствено ще ги утежни. Но не забравяйте, че саламурата е солена течност, а солта покачва кръвното налягане, т.е. натоварването на сърцето и кръвоносните съдове се усилва. Ако краставиците са осолени без оцет и с огромно количество копър, тогава саламурата ще помогне за възобновяване на салдото на минералите в тялото.

 - Силно черно кафе - кафето е мощен диуретик, а махмурлукът към този момент е съпроводен от дехидратация и загуба на витамини и минерални соли. Освен това потреблението му ще усили натоварването на сърцето. Така че да се отървете от махмурлука с кафе не е най-хубавият метод.

 - Контрастен душ: рисков способ. Сърцето и кръвоносните съдове в положение на махмурлук работят в режим на нараснало натоварване. Топлата вода може да ги претрупа, а спомагателният стрес от прекосяването към студена може да докара до инфаркт. Можете да вземете топъл душ за хигиенични цели, само че не и противоположен душ за по-бързо справяне с алкохолната интокскация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР