Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи

...
Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Проверявам абсолютно всеки сигнал за корупция, дори и анонимен



Всеки политик, когато допусне неточност би трябвало да може да носи отговорност. Най-добрият отговор за това е подаването на оставка. Антон Тодоров постъпи тъкмо по този начин. Никой не би трябвало да остава сянка на подозрение, че влияе върху работата на публицистите. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила в ефира на БТВ.

На въпрос дали се мери с двоен критерий в ГЕРБ, зам.-председателят на ГЕРБ сподели: "Важно е какви са съответните случаи. Лично поддържах господин Добрев в персонално качество, като експерт. Благодарна съм и поддържам всеки, който работи за идеите на София ".

По отношение на обвиняванията, че ГЕРБ са бламирали КСНС при президента, кметът на София съобщи: „ Със сигурност би трябвало да има усмиряване на пристрастеностите. За хората значими са решаването на техните проблеми. За да се случи това би трябвало да има спокойна конюнктура. Важно е да има разграничение на функционалностите на институциите и да има разговор. Колегите от Българска социалистическа партия са доста положителни във внушенията. Трябва да е ясно, че политическата воля за битка с корупцията я има. Това се вижда и от импортирания законопроект. Аз ревизирам безусловно всеки сигнал за корупция, даже и неизвестен. Когато има съображение сезирам способените органи, с цел да проверяват “.

Във връзка с политическите назначения Фандъкова увери, че никой от нейното семейство не работи в Столична община. „ Те не са на управнически позиции, макар, че имат качества за това. Провеждаме постоянно състезания в общината. В управленията на сдруженията се влиза след конкурс “.

За новата разпоредба за публичния ред в столицата, кметът призна, че фактически текстовете в нея не са доста ясни и занапред ще се разискват. "Има разпоредба, която е доста остаряла и не дава отговор на актуалната обстановка. Важно е главният надзорен орган - полицията да има в ръцете си инструмент, с който да си правят работата. Не е въпросът единствено да се не разрешава, а по какъв начин ще се управлява “, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР