Всеки почитател на тичането има своите добри и лоши моменти.

...
Всеки почитател на тичането има своите добри и лоши моменти.
Коментари Харесай

3 грешки, които осуетяват сутрешното бягане

Всеки обожател на тичането има своите положителни и неприятни моменти. А в случай че тичате по друго време на деня, се сблъсквате с разнообразни условия. Много хора избират сутрините, до момента в който други тичат по-късно денем. Нагаждането на тази интензивност с естествения часовник на организма може да бъде от изгода.

От най-голяма изгода е да упражняваме заран, само че в случай че това не е допустимо, въпреки всичко тренирането по което и да е време на деня е по-добро от неналичието на подготовка.

Да се върнем на утринната подготовка. Ако установим липса на положителни резултати или неразположения, това може да се дължи на някои неточности, които позволяваме.

1. Ядем късно вечер
Ако отложим вечерята за късно вечерта, това съвсем подсигурява нарушаване на храносмилането рано сутринта. Когато на идната заран ни следва бягане, е целесъобразно да вечеряме по-рано предходния ден. Така изконсумираната храна ще може да се преработи. Освен това не трябва да прекаляваме, а изборът храната да бъде здравословна – постно месо, зеленчуци и киноа да вземем за пример.

2. Не спим задоволително
Сънят е жизненоважен – изключително за спортистите – тъй че да не отхвърляме смисъла му. По време на сън организмът се възвръща от тренировките, по тази причина би трябвало да мислим за съня като за значима част от тренировката.

3. Пропускаме закуската заран
Ниска кръвна захар е превъзходен метод да компрометираме утринното си тичане. Нивата на кръвната захар са най-ниски, когато се разсънваме заран, откакто сме гладували през нощта, тъй че даже и краткосрочното бягане може да докара до понижаването ѝ под мечтаното равнище.
Дори една дребна закуска, като банан или тост с малко фъстъчено масло, може да ни избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР