Всеки почитател на джина вероятно е опитвал мартини, негрони или

...
Всеки почитател на джина вероятно е опитвал мартини, негрони или
Коментари Харесай

London Calling - свеж коктейл с джин и цитрусови нотки

Всеки обожател на джина евентуално е опитвал мартини, негрони или джин сауър (gin sour). Последният, сходно на всички сауъри, се прави с лимонен сок, захарен сироп и яйчен белтък, като главният алкохол в тази ситуация, естествено, е изсъхнал джин.
Прочетете още
И не че имаме нещо срещу обичайните сауър (кисели) коктейли, даже в противен случай - те са ни обичани измежду класиките, само че една по-различна и модерна версия на джин сауър съумя да развълнува небцето ни. А тя си има и име, тъй като е напълно обособен коктейл.

Имаме поради London Calling. Той е основан през 2002 година от бармана Крис Джепсън от Milk & Honey - бар в влиятелния квартал Сохо в Лондон. Въпреки че заведението е към този момент затворено, питието става част от менюто на други места и си печели от ден на ден и повече фенове.
   View this post on Instagram   

И до момента в който ние нетърпеливо чакаме да ни падне опция да опитаме коктейла на място в бар в британската столица, можем най-малко да си го забъркаме вкъщи.

Ето я рецептата на коктейл London Calling от Tasting Table.

Какво ни би трябвало
50 мл изсъхнал джин15 мл шери15 мл захарен сироп15 мл прясно изцеден лимонен сок2 капки портокалов битер
Какво ги вършим

В шейкър с лед слагаме всички съставки и разклащаме, до момента в който се охладят и смесят добре. След това прецеждаме напитката в предварително охладена чаша (подходяща е да вземем за пример такава за мартини) и по избор украсяваме с резенче от кората на грейпфрут.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР