Всеки пети жител на Европейския съюз се оплаква от прекалено

...
Всеки пети жител на Европейския съюз се оплаква от прекалено
Коментари Харесай

Шум притеснява всеки пети европеец, но не и българинът

Всеки пети гражданин на Европейския съюз се оплаква от прекомерно високи равнища на звук в региона, в който живее. Данните за това, че съвсем една пета от популацията на Европейски Съюз страда от шума са на Евростат.

Два пъти повече поданици се оплакват от шума в града - 24,1%, в сравнение с жителите в селските региони, където шумът пречи на всеки десети гражданин, сочат данните на статистическата организация за 2018 година
След новите правила за шума: Край на нощното почистване у дома Правилата са написани в новия закон
Според изследването шумът най-вече тормози хората, които живеят сами - 21,8%, както и двойки, които нямат деца, написа БГНЕС.

Най-често от високи равнища на звук се оплакват жителите на Малта - 28,2%. След тях в класацията се подреждат германците, холандците, следвани от португалци, румънци, британците, както и жителите на Кипър, Гърция и Люксембург.
След солените наказания за шума: Бизнесът предлага делене в градовете на празненство и тихи зони Организират се митинги против Закон за отбрана от шума
Жителите на Хърватия, Унгария, Естония, Ирландия и България пък въобще не обръщат внимание на заобикалящият ги звук, сочи още статистиката на Евростат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР