Всеки пенсионер ще получи минимум 10% увеличение на пенсията от

...
Всеки пенсионер ще получи минимум 10% увеличение на пенсията от
Коментари Харесай

Гьоков: Ако намалим пенсиите и заплатите, бързо ще намалим инфлацията, но това ли очакват хората

Всеки пенсионер ще получи най-малко 10% нарастване на пенсията от 1 юли, съобщи пред БНР министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Той сподели още, че отпуснатите по-рано пенсии ще бъдат увеличени с по-голям % и ще се приближат до тези, които се отпускат в този момент.

" Ако понижим пенсиите и заплатите, ще понижим инфлацията доста бързо, само че това ли чакат хората от едно държавно управление, загрижено за българите? Нещата не са елементарни, с цел да кажем, че няма да даваме пари на хората и ще преборим инфлацията... Стремежът ни е с увеличение на приходите на хората да успеем по някакъв метод да компенсираме инфлацията. Работим съществено по тактика за догонване на междинните европейски приходи ", съобщи Гьоков.
 Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов
Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов

Няма стабилно финансиране за нарастването на пенсиите, счита той

Той акцентира, че инфлацията е невиждана, само че обстановката е такава освен у нас, а в цяла Европа.

" В съдружното съглашение е записано, че ще работим върху механизъм, по който да се дефинира минималната работна заплата, с цел да не може да се твърди, че някой изкуствено я подвига. И у бизнеса да има предвидимост. Работим в тази посока ", означи общественият министър.

Според него увеличението на приходите е работа както на страната, по този начин и на всеки човек, който би трябвало да има персонална отговорност за повишение на квалификацията и капиталовата си просвета.
 Увеличението на пенсиите от юли може да се забави
Увеличението на пенсиите от юли може да се забави

До 25 юни актуализацията би трябвало да мине на второ четене и да бъде обнародвана в Дъждовни води

" Мисля, че опциите на бюджета ще разрешат да продължи поддръжката за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия ", сподели още Гьоков.

Той уточни също, че се спекулира с неналичието на управническа стратегия на държавното управление. Георги Гьоков предвижда цялостен мандат на ръководещата четворна коалиция. " Спазваме ли съдружното съглашение, тази коалиция ще има дълъг живот ", съобщи той.
 Компенсациите са високите енергийни цени ще продължат през май и юни
Компенсациите са високите енергийни цени ще продължат през май и юни

Размерът на плануванаъа поддръжка по програмата за интервала от 1 май 2022 година до 30 юни 2022 година е закрепена сума на един MWh
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР