Всеки пенсионер ще получи минимум 10 процента увеличение на пенсията

...
Всеки пенсионер ще получи минимум 10 процента увеличение на пенсията
Коментари Харесай

От 1 юли всеки пенсионер ще получи минимум 10% увеличение -

" Всеки пенсионер ще получи най-малко 10 % нарастване на пенсията от 1 юли ", съобщи пред БНР министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Той посочи, че отпуснатите по-назад във времето пенсии ще бъдат увеличени с по-голям % и ще се приближат до тези, които се отпускат сега. Социалният министър разяснява още, че инфлацията е невиждана, само че тя е в цяла Европа, освен у нас.

" Ако понижим пенсиите и заплатите, ще преборим инфлацията доста бързо, само че това ли чакат хората от едно държавно управление, загрижено за българите? Нещата не са по този начин елементарни, с цел да кажем, че няма да даваме пари на хората и ще преборим инфлацията. Въпросът е да преведем българите и бизнеса, изключително тези, които са най-вече наранени от инфлацията, през този интервал по най-хубавия метод, с минимум да бъдат наранени ", уточни Гьоков.

Министърът добави, че стремежът на ръководещите е с увеличение на приходите на хората да съумеят по някакъв метод да компенсират инфлацията.

" И преди да настъпи тази инфлация в България и в Европа, когато правихме съдружното съглашение, се договорихме да работим по тактика за приходите, която да вдигне приходите на всички българи в такава степен, че да гоним междинните европейски приходи ", уточни още той, като изясни,че се работи съществено по тактика за догонване на междинните европейски приходи.

" В съдружното съглашение е записано, че ще работим върху механизъм, по който да се дефинира минималната работна заплата, с цел да не може да се твърди, че някой изкуствено я подвига. И в бизнеса да има предвидимост. Работим в тази посока ", сподели още Гьоков.

По думите му увеличението на приходите е колкото работа на страната, толкоз и на всеки човек, който би трябвало да има персонална отговорност за повишение на своята подготовка и капиталовата просвета.

Според министъра опциите на бюджета ще разрешат да продължи поддръжката за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия. По думите му се спекулира с неналичието на управническа стратегия на държавното управление.

Гьоков предвижда цялостен мандат на ръководещата четворна коалиция. Спазваме ли съдружното съглашение, тази коалиция ще има доста дълъг живот, уточни той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР