Всеки пациент, получил медицинска помощ от лекар в извънболничната помощ,

...
Всеки пациент, получил медицинска помощ от лекар в извънболничната помощ,
Коментари Харесай

БЛС иска всеки да плаща пълния размер на таксата при лекар и да иска компенсация от социалното министерство

Всеки пациент, получил здравна помощ от доктор в извънболничната помощ, да заплаща цялостния размер на потребителската такса, а по-късно при потребност да желае цялостното или частичното й възобновяване от службите на Министерството на труда и обществената политика.

Това оферират от Българския лекарски съюз в писмо до министъра на опазването на здравето и до шефа на НЗОК. За задачата е належащо министърът на опазването на здравето да поеме законодателна самодейност. От БЛС показват, че потребителската такса още веднъж би трябвало да бъде обвързана с размера на минималната работна заплата.

Целта на това предложение е кардинално решение на казуса с отчитането на сумите от потребителската такса, допълват в писмото си от съсловната организация и напомнят, че заплащането на тази такса има и възпиращ резултат - ограничение на ненужното прилагане на здравната система.

В писмото на БЛС се споделя още, че персоналните лекари нямат техническа подготвеност за новия метод на отчитане пред НЗОК, съгласно който те би трябвало да разказват и номера на издадения касов бон. От организацията упорстват срокът за влизането в действие на новото отчитане да бъде изменен и показват още, че подобен метод на отчитане ще докара до закъснение в здравното обслужване на пациентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР