Всеки пациент, който е прекарал не само ковид, но и

...
Коментари Харесай

Сменяйте четката за зъби след зараза, водата за уста гони и бактерии |

Всеки пациент, който е прекарал освен коронавирус, само че и други заразни болести, би трябвало да смени четката си за зъби. 

COVID-19 не се отразява на зъбния гланц, а по-скоро на венците и устната лигавица, по тази причина хигиената е доста значима, заяви д-р Николай Шарков, ръководител на УС на Българския зъболекарски съюз, по БНР. Той посочи, че отражението на коронавирус върху лигавицата в устата става на по-късен стадий, а не в разгара на болестта. 

Водите за уста са антисептично средство, разяснява стоматологът информацията, че те защищават от ковид. Но акцентира, че първите известия за това са направени преди два месеца и проучванията са обхващали „ всички вероятни останали вируси и микроорганизми “. 

Стоматолозите желаят достъп до регистъра на инфектираните и боледуващите от Covid-19, с цел да не бъдат подвеждани и да знаят кои пациенти са инфектирани и кои боледуват. Това не значи, че на пациент ще бъде отказана неотложна дентална помощ, увери доктор Шарков. 

Зъболекарите ще бъдат включени в първата група медицински експерти, които следва да бъдат имунизирани против коронавирусната зараза, заяви още Шарков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР