Всеки пациент да получава SMS, който да му показва, че

...
Всеки пациент да получава SMS, който да му показва, че
Коментари Харесай

Проверяват с SMS били ли сме на лекар

Всеки пациент да получава SMS, който да му демонстрира, че е регистриран като прегледан от доктор или е претърпял намеса в болница. Това предложи шефът на Здравната каса доктор Дечо Дечев на последното съвещание на Надзорния съвет на фонда. Целта на тази мярка е да се ускори контролът в системата и да се реализира по-ефективно консумиране на публичните средства.

Идеята е всеки човек да получава SMS, в случай че е претърпял някаква терапия, за която заплаща Касата. Така той ще разбере, в случай че някой доктор се пробва да злоупотреби с неговите данни и да точи Касата.

„ Така както в банката, като си изтегля пари, на първата минута ми пращат известие и ми споделят - от банковата ви сметка бе изтеглена съответната сума пари. Примерно приказвам под тази форма, като SMS, като има заплащане за мен, получавам известие, че Касата ми е платила ", изяснява той на надзорниците. Повод за предлагането му са писмата, които Касата към този момент разпрати до няколкостотин пациенти, с цел да ги попита дали са им осъществявани процедури, които са регистрирани. Очакват се отговори от тях в околните дни, с цел да се обясни обстановката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР