Всеки път, когато задълбочаваме санкциите, Русия и нейните приятели намират

...
Всеки път, когато задълбочаваме санкциите, Русия и нейните приятели намират
Коментари Харесай

Марейд Макгинес: Всеки път, когато задълбочаваме санкциите, Русия намира начини да ги заобиколи

Всеки път, когато задълбочаваме глобите, Русия и нейните другари намират способи да ги заобиколят. Така че би трябвало да бъдем деликатни в обмена на информация, с цел да разберем къде се крият проблемите. Това сподели европейския комисар по финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Марейд Макгинес.

Тя беше на ревизия на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " дружно с министъра на финансите Асен Василев.

Ролята ми във връзка с използването на глобите е основна: би трябвало да подсигуряваме използването на наказания. Страните членки знаят това, отговорността е тяхна, сподели еврокомисар Макгинес.

За мен беше доста значимо да приема поканата на министъра на финансите Асен Василев, с цел да се убедя на място в мащабността на задачата. Броят на камионите се усилва непрестанно, а това е в действителност значим пропускателен пункт за Европейски Съюз, сподели тя. Причината, заради която пристигнах тук – както на границата през днешния ден, по този начин и през вчерашния ден, и срещите с премиера - беше да изслушам терзанията, с цел да можем да помогнем повече и да повишим равнището на съдействие, уточни еврокомисарят.

Тя изрази признателност на началника на митницата.

Според Макгинес " Капитан Андреево " е значим граничен пункт за Европа, тъй като всичко, което влиза, би трябвало да бъде тествано. Беше ми доста забавно да видя по какъв начин става това на процедура - рентгеновите апарати, които видяхме, кучетата, които търсят опиати, подправени артикули, уточни Макгинес.

Много съм удовлетворена, че имаме мощна решителност от страна на българските управляващи да ревизират всичко, което минава през този граничен пункт. Това е значимо освен за България, това е значимо и за Европейски Съюз, съобщи още Макгинес, представена от Българска телеграфна агенция.

Знаем, че има проблем, тъй като чуваме за артикули с двойна приложимост, които стигат на бойното поле. Но също толкоз мощна е и решимостта на Европейска комисия да подкрепя страните членки при използването на глобите, сподели еврокомисарят. Според нея в електрониката, даже в някои домашен електроуреди, има микрочипове, които могат да се употребяват за други цели.

Докато ние ограничаваме от ден на ден достъпа до тези технологии, има хора, които биха желали да усилят облагата си, както и такива, които желаят да поддържат Русия против ползите на Украйна, и те ще намерят способи да заобиколят рестриктивните мерки. Така че това е безкрайна работа, това е нещо, което би трябвало да продължим да вършим. Имаме 11 пакета наказания, обсъждаме 12-ия. Колкото повече прилагаме спомагателни наказания, толкоз повече се задълбочава съдействието, уточни още Марейд Макгинес.

По думите ѝ Европа не разполага с централизирана конструкция, която да се занимава с използването на глобите. Тя съобщи, че някои страни членки са по-добре готови от други и ролята на Европейска комисия е да дава помощ на всички членки.

Искам да благодаря на министъра и на сътрудниците му за това посещаване. Проведохме доста открити диалози за това по какъв начин да сме в крайник с незаконната активност. Чух доста в детайли за конфискациите на парични средства, които се правят тук. Това са обилни суми пари, които доста евентуално имат противозаконен генезис и е доста значимо да спрем това, тъй като не става въпрос единствено за конфискуване на пари в брой. Става въпрос за прекъсване на незаконната активност, която стои зад тях, а доста постоянно става въпрос за проституция, приложимост на опиати, отвличания, сподели още еврокомисар Марейд Макгинес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР