Всеки път, когато видим , не можем да спрем да

...
Всеки път, когато видим , не можем да спрем да
Коментари Харесай

Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто

Всеки път, когато забележим , не можем да спрем да се усмихваме необятно. И тя, и братчето ѝ Арчи са очарователни деца, наследили чара на своите родители.

И въпреки всичко, има една алтернатива, която се развихри в обществените мрежи и смятаме, че ще ви бъде забавна.

Естествена рижа коса е най-редкият цвят на косата в света, срещащ се единствено при 1 до 2% от международното население. 

Какво дефинира с какъв цвят коса ще се роди едно дете? От хромозомите, предадени от неговите родители, несъмнено. 

Генът за алена коса е рецесивен , т.е. належащо и двамата родители да го носят, без значение дали самите те са червенокоси или не. Как тогава и двете деца на Хари и Меган наследяват очарователния огнен колорит на татко си?

Напомняме, че рижият ген на принц Хари идва от страната на майка му – принцеса Даяна, а доказателство за това е тази фамилна фотография с двете ѝ сестри:

Оказва се, че фамилията на Меган Маркъл също носи този ген.

Томас Маркъл, бащата на Меган, е със светла кожа и рижа коса – отличителни белези, които се дължат на ирландската му жила. Братът на Меган Маркъл – Томас Маркъл-младши, също е с рижа коса.

Накратко, децата на Меган и Хари са една очарователна комбинация от гените и на двамата си родители.

И въпреки всичко, когато става въпрос за генетичната лотария, нещата се дължат и на щипка шанс и случайност – тъй като Меган не е с рижа коса, шансът да роди дете с такава е 50%. Това значи, че феята на децата с огнени коси ѝ се усмихва цели 2 пъти поред!
 Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР