Всеки път, когато пътувате, е важно да вземете предвид цените

...
Всеки път, когато пътувате, е важно да вземете предвид цените
Коментари Харесай

Градовете с най-скъпа и най-евтина бира в света

Всеки път, когато пътувате, е значимо да вземете поради цените на съществени артикули във вашата дестинация. Един от методите за установяване на относителните цени е да изберете един общ детайл и да ревизирате какъв брой коства той в разнообразни градове.
Например за това Economist се доверява на своя Big Mac Index, който наблюдава цената на известния сандвич по цялото земно кълбо. Bloomberg има годишен суши показател, който преглежда цената на японския специалитет в огромните американски градове.
Но Deutsche Bank знае какво е в действителност значимо за вас, когато пътувате, по тази причина всяка година финансовият колос предлага данните си за това къде една бира е най-скъпа и най-евтина. Изследването обгръща близо 50 огромни града по света.
Миналата година Осло в Норвегия беше мястото, на което можете да изпиете най-скъпата бира - със междинна цена за половин литър от 9.90 $.
Въпреки повишаването на пивото в Осло през тази година, където тя към този момент коства 10.30 $, норвежката столица остана на второ място в класацията с помощта на включването на нов град - Дубай в Обединените арабски емирства, където половин литър бира ще ви коства шокиращите 12 $.

Хонгконг и Сингапур се класират на трето и четвърто място в тазгодишния лист (подобно на предходната година) със междинни цени на бирата от 8.90 до 8.30 $. Цюрих, Швейцария, приключва първите пет с бира, струваща 7.70 $, показва T+L.
Ако погледнем към Съединени американски щати, Ню Йорк към момента е най-скъпото място в Америка за консумация на питие, като Deutsche Bank допуска, че ще платите приблизително към 7.70 $ за половин литър - с 30 цента повече от предходната година.
Той е следван от Сан Франциско (7.40 долара) и Бостън (6.70 долара). Единственият различен щатски град в листата е Чикаго с релативно евтината си бира за 5.90 $.

Ако търсите дестинация, в която бирата е евтина, би трябвало да знаете, че единствено в два града в света половин литър от пивото коства под 2 $.
Манила, Филипините, е най-евтината бирена дестинация със междинни цени от 1.50 $, следвана от Прага, Чехия, със междинни цени от Щатски долар 1.60. Топ 5 на градовете с най-евтина бира се добавя от Йоханесбург в Южна Африка (2.20 долара), Мексико сити в Мексико (2.40 долара) и Кейп Таун - още веднъж в Южна Африка (2.60 долара).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР