Всеки път, когато наблюдаваме дезинформация и пропаганда, необходимостта от независими

...
Всеки път, когато наблюдаваме дезинформация и пропаганда, необходимостта от независими
Коментари Харесай

НАТО: Свободните и независими медии са още по-важни в днешно време

Всеки път, когато следим дезинформация и агитация, нуждата от самостоятелни и свободни медии, които задават смелите въпроси и дават отговорите на обществото, става още по-ясна. Това е изключително значимо в днешно време, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в отговор на въпрос за държанието на Москва и Пекин в изискванията на зараза от COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Най-доброто противопоставяне на пропагандата и дезинформацията е истината, добави той. Генералният секретар заяви, че готовността на НАТО за деяние не е наранена от епидемиологичната конюнктура и пактът остава кадърен да обезпечава главната отбрана - на границите и от тероризъм.

По неговите думи НАТО обезпечава преноса на защитни средства сред страните от алианса, а всеки от съдружниците самичък преценя по какъв начин да включи военните в общите старания против разпространяването на болестта. Той посочи, че всяка страна сама взема решение каква помощ да изиска и от кого да я получи. Столтенберг внесе това разяснение в отговор на въпроси, свързани с предоставяната помощ от Русия и Китай за страни от алианса.

Генералният секретар изрази очакване на следващия ден външните министри от пакта да обсъдят по какъв начин военните да работят по-бързо, когато има потребност от тяхната помощ за преодоляването на епидемията. Той означи, че на следващия ден за първи път в историята на НАТО министрите ще заседават със предпазена видеовръзка.

Предвижда се те да беседват за нужните дейности санитарната рецесия да не прерасне в рецесия със сигурността. Министрите се чака да вземат решение обучителната задача за въоръжените сили в Ирак, осъществявана до момента от силите на интернационалната коалиция против терористите от " Ислямска страна ", да премине под командването на НАТО. Ще бъде разисквано намаляването до 12 000 на военните от пакта в Афганистан до лятото. Външните министри ще приветстват Северна Македония като 30-ия съдружник, като за първи път македонски министър ще взе участие в съвещанието пълноправно. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР