Всеки път, когато на шестинчовия Full HD дисплей се появи

...
Всеки път, когато на шестинчовия Full HD дисплей се появи
Коментари Харесай

Време ли е да се върнем към базовите телефони


Всеки път, когато на шестинчовия Full HD екран се появи палец нагоре или сърчице от Instagram, в мозъка ни се освобождава малко количество допамин.

С времето (не е нужно доста време) мозъкът ни привиква, също както привиква към никотина, захарта, опиатите и всички останали пристрастяващи субстанции.

След избран миг поглеждането към телефона се трансформира в автоматизиран развой на тялото ни, за който се осъзнаваме чак откакто сме разщракали фийда си във Фейсбук най-малко няколко пъти.

 Снимка 400866

Наскоро от репортаж на CNN научихме, че тези взаимоотношения с телефоните през последните 10 години са изменили елементи от човешкия ген до толкоз, че тялото ни към този момент изпитва абстиненция, когато телефонът не е в близост.

Когато смесим тази взаимозависимост с обстоятелството, че ежемесечно мнозина от нас дават не малко пари, с цел да изплащат безценен смарт телефон и да покриват мобилното си интернет ползване, виждаме, че държанието ни фактически наподобява като наркомания.

 Снимка 400864

Плащаме и получаваме опция да се " друсаме " с лайкове на всички места, където отидем.

Нека прибавим към полемиката и обстоятелството, че смарт телефоните са инструмент, посредством който големи корпорации наблюдават ползите ни, придвижванията ни, диалозите ни и даже здравните ни индикатори.

 Screen Time и ограничението на времето в обществените мрежи
Вързани в мрежата - по какъв начин да се спасим

Нова концепция за предизвикателство в офиса и вкъщи

И като черешка на тортата можем да прибавим това, че привързаността към смарт телефона потвърдено води до психически разстройства, като най-застрашени са подрастващите.

 Снимка 400865

Та, питаме се, поради всички тези фактори, не е ли време да се върнем към базовите телефони от рода на Nokia 3310?

 Какво издава за нас методът, по който държим смарт телефона си
Какво издава за нас методът, по който държим смарт телефона си

Винаги е в ръцете ни, само че какво значи това
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР