Всеки отлично знае, че предсезонните контроли не са точният обект

...
Всеки отлично знае, че предсезонните контроли не са точният обект
Коментари Харесай

Мадрид и Зидан имат пет спешни проблема за решаване

Всеки чудесно знае, че предсезонните контроли не са точният обект на проучване, който да ти дава материал за крайни заключения. Огромните физически натоварвания в подготовката, непрестанните проби на разнообразни комбинации от играчи на терена и безбройните смени по време на този жанр мачове вършат невероятно извеждането на дефинитивни мнения. Когато обаче даден тим се споделя Реал Мадрид и той не може да завоюва и една победа от три срещи, това разсънва паника. Още повече при наближаването на конфликта за Суперкупата на Европа с Манчестър Юнайтед след десетина дни.

Европейският и испански клубен първенец записа две загуби (срещу Манчестър Сити и Барселона) и едно тъждество в постоянно време с проваляне след осъществяване на дузпи (именно против „ алените дяволи”) в американското си лятно турне, което приключва в нощта на сряда против четвъртък със среща със събирателен състав от звезди на тамошната Мейджър Лийг Сокър. Това ще е последният изпит на възпитаниците на Зинедин Зидан и, най-малко все още, минусите на тима се заключават в следните детайли.



1. ПРОПУСКЛИВА ОТБРАНА

Мадрид е позволил цели осем гола в трите си летни контроли до момента и до вратата на отбора се стига с прекомерна лекост. Слаломът на Антони Марсиал от Ман Юнайтед, който се провря без никаква опозиция сред „ белите” бранители, както и отиграванията на Неймар и Лионел Меси в наказателното поле на европървенеца акцентират избрана липса на синхрон. Капитанът Серхио Рамос е към момента отвън топ формата си след проблемите си със своя слух, до момента в който другояче постоянно ефикасният и извиняващ доверието към него Начо позволи голяма неточност при победния гол на Жерард Пике в дуела с Барса.

2. СКЛОННОСТ КЪМ БЪРЗИ СРИВОВЕ

Отвъд чистата численост на позволените голове, видяхме Мадрид да изпада в прекомерно тревожни интервали на бърз срив, изключително в последните два мача. Сити на Джосеп Гуардиола заби три попадения на „ лос меренгес” единствено за 15 минути, а новата Барса на Ернесто Валверде – две още в първите шест минути на дуела, като освен това каталанците имаха поредност от положения пред вратата на Кейлор Навас в моментите, в които „ белите” не съумяваха да укротят разбеснелите се топ нападатели на противника.



3. ЛИПСА НА КОНТРОЛ

Един от идентификационните белези в края на историческия финален сезон на отбора на Зидан бе хвърлянето към вратата на противника още с първия съдийски сигнал. Все още сме в стадия на предсезонната подготовка и ги няма нужният физически и тактически тонус, с цел да се вземе контрола в мачовете от самото им начало, а това докара до неспособност за повеждане в резултата във всеки от досегашните три летни мача. Трябваше да се прибягва до присъщото предпочитание и умеене за реализиране на обрати против Ман Юнайтед (благодарение на юношите си) и Барса (стигна до равнене от пасив 0:2 и привидно безнадеждно състояние, но най-после се съобщи с попадението на Пике).



4. ЛИПСА НА ВСЯТ СТРАХ

Карим Бензема и Гарет Бейл не демонстрираха лидерски умения в „ бялата” офанзива в никой от трите мача. Французинът и уелсецът нито се разписаха, нито блеснаха с игра, а освен това даже в избрани моменти се скриха. Провелият най-кратка подготовка Марко Асенсио сподели, че е запазил остарялата си форма, като против безконечния противник показва и умеене в завършващия удар. Кристиано Роналдо ще се завърне чак на 5 август и ще му би трябвало в допълнение време, с цел да възвърне топ формата си, а Алваро Мората към този момент го няма (беше продаден на Челси), заради което Бейл и Бензема ще би трябвало да поемат повече отговорност по неотложност предвид на наближаващите два финала за суперкупите преди началото на сезона в Ла Лига.



5. ГОЛМАЙСТОРИТЕ СА НЕОБИЧАЙНИ

Тръгвайки от миналата точка, създателите на четирите гола за Мадрид в подготовката това лято не са тези, които са призвани да завладяват противниковите порти. Като изключим Асенсио, останалите голмайстори на „ лос меренгес” бяха Каземиро (от дузпа), Оскар и Матео Ковачич – все полузащитници, чиято първа задача не е да бележат голове. Задължително е нормалните обвинени час по-скоро да стартират да изнасят тази характерна тежест в играта.
Пабло Диас, „ Марка”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР