Всеки отбор, желаещ да участва в най-мащабния турнир по мини

...
Всеки отбор, желаещ да участва в най-мащабния турнир по мини
Коментари Харесай

Стартира записването за пилотното издание на Купа България по мини футбол

Всеки тим, искащ да взе участие в най-мащабния шампионат по мини футбол и да се бори за първата " Купа България по мини футбол " има опцията да се записва на особено основана платформа до 20 март 2020. Победителите ще завоюват неповторимата опция да пътуват с националния тим на България по футбол за гостуващ мач, а за подгласниците също са планувани награди. Финалният дуел от шампионата ще се излъчи директно по телевизия В1В, а вички останали мачове ще се предават онлайн във facebook и YouTube.

Купа България по мини футбол е взаимен план на Българския футболен съюз и Бълграска Асоциация Мини Футбол, резултат от няколкогодишното партньорство сред двете организации в областта на аматьорския футбол. Мероприятието ще се организира в две етапи: елиминационна фаза на районно равнище, мачовете от която ще приключат до 30.07.2020 година и заключителен шампионат, в който осемте спечелилия от 4-те зони се разпределят в две групи по 4 тима. Финалите са планувани за 18-21 септември 2020 година (събота и неделя) в град Казанлък. Отбори от една и съща зона не могат да бъдат дружно в група. След груповата фаза спечелилите и подгласниците играят ½-финал, край и мач за 3/4 място. Елиминационната фаза (регионално ниво) ще се организира в 4 зони, избрани на база на зоналното систематизиране на БФС. Мачовете на тимовете се дефинират посредством чоп. Играе се на директна елиминация в два мача – хазаин и посетител. Футболните срещи ще се организират в делнични дни. В шампионата могат да вземат участие всички тимове с група от 10 състезатели и след възнаграждение на еднократна такса за присъединяване. Регламента на шампионата можете да видите тук.

Идеята на шампионата е да бъде годишен и цели популяризирането на всеобщия футбол в свободното време. Формата на надпреварата дава възможноста за присъединяване на всеки искащ тим, без значение в кое обитаемо място се намира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР