Всеки от нас знае, че когато изтече срокът на годност

...
Всеки от нас знае, че когато изтече срокът на годност
Коментари Харесай

Ето кои храни могат да се ядат след изтичане на годността им

Всеки от нас знае, че когато изтече срокът на валидност на дадена стока, тя към този момент не става за приложимост. Това предписание важи още повече за питателните артикули.

Те освен че губят хранителната си стойност, сменят усета, цвета и мириса си, само че може да бъдат рискови и за здравето ни. Така че най-правилното деяние, което може да извършите, в случай че се съмнявате, че някоя храна е развалена, е да я изхвърлите на боклука.

В същото време обаче, има храни, които могат да се употребяват, даже и на опаковката им да написа, че срокът е изминал. Предлагаме ви да се запознаете с част от тях:

Зърнени култури

Зърнените храни могат да бъдат изгубят част от мириса и усета си, само че сигурно стават за ястие даже шест месеца след приключване на периода на валидност. Просто ги затворете компактно. Подобна е обстановката със паста, ядки и така нататък Ако ги съхранявате без да сте отваряли опаковката, те може да устоят много дълго време. След отваряне пък може да се съхраняват в добре затворени контейнери.

Чипс

Чипсът може да загуби питателните си качества, само че след приключване на периода на валидност той сигурно може да бъде изяден. Номерът е, че би трябвало да се подгрее във фурната (за доста кратко), с цел да се възвърне усетът. Същото се отнася и за бисквитите.

Газирани питиета

Въпреки че не се предлага, в случай че в миналото решите да ги пиете, имайте поради, че можете да го извършите в интервал от 4 до 6 месеца след периода на валидност.

Масло

При млечните артикули е обикновено да бъдете деликатни, само че маслото може да се замразява и съхранява дълго след приключване на периода на валидност. Ако видите, че краят на периода на валидност е близо, просто го замразете до момента в който пристигна време за приложимост. След това го размразете и използвайте незабавно.

Шоколад

Шоколадът може да издържи много дълго. Могат да се появят бели петна по него след приключване на крайния период, написа zdrave.to. Въпреки това той е безвреден да се яде.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР