Всеки от нас, в един или друг момент, проявява някое

...
Всеки от нас, в един или друг момент, проявява някое
Коментари Харесай

Пет навика на нарцистичния човек

Всеки от нас, в един или различен миг, демонстрира някое от присъщите за нарцисизма качества. Но когато те станат неизменима част от ежедневното ни държание, към този момент приказваме за патологично положение.

Нарцисизмът е нездравата обич към себе си или по-скоро към нереалистично идеализиран облик на самите нас - какъвто желаеме другите да виждат, а същинската ни засегната същина да остане скрита.

Тук ще разгледаме единствено част от присъщите черти на нарциса.

Начинът, по който води диалога

Нарцистичният човек постоянно се стреми да приказва за себе си и единствено за себе си. Той не обича да изслушва и не се интересува от мислите и възприятията на събеседника си. Ако думата му бъде отнета, той по всякакъв начин се стреми да си я вземе и още веднъж да заприказва за себе си. Нарцисът постоянно и безпардонно прекъсва събеседника си, поправя го и се пробва да реализира предимство: " Аз знам по-добре от теб. "
 Снимка 434833

Обича да нарушава разпоредбите и обещанията си

Не се тормози да вземе нещо назаем, да не го върне и да упрекна притежателя му, че не го е подсетил. Потъпква възприятията на другите и е податлив непрестанно да нарушава даже най-дребните правила от всекидневието.

Стреми се да построи подправен облик за себе си

За нарцистичния човек е от изключителна значимост да наподобява доста добре външно и във всички аспекти от живота - финансово, в сантименталните връзки, посредством проява на набожност или просвета, или пък на университетски триумфи. Посланието е едни и също: " Аз съм по-добър от теб и съм доста специфичен. "
 Снимка 434834

Светът се върти към него

Той счита, че всички са длъжни да му дават обич, да се отнасят с удивление и да задоволяват потребностите му във всеки един миг, без самичък да отвръща със същото.

Може да бъде чаровник

Когато се интересува от някого (както постоянно за свои облаги), нарцисът може да бъде доста обаятелен и да накара обекта на желанията си да се почувства доста мечтан и специфичен. Но щом изгуби интерес, няма да се поколебае да го захвърли като непотребен предмет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР