Всеки от нас, който се занимава с отглеждането на плодове

...
Всеки от нас, който се занимава с отглеждането на плодове
Коментари Харесай

Кои плевели в градината не трябва да махаме?

Всеки от нас, който се занимава с развъждането на плодове и зеленчуци в градината си, е ставал очевидци на тези досадни бурени.

Те безспорно съумяват да повлияят на вярното развиване на посевите. Някои от тях обаче с изключение на, че вредят, могат да бъдат потребни, написа Именно за тях ще споделим в днешната публикация.

Кои са плевелите, от които можем да извлечем изгоди?

Последно време за тученицата се приказва прекалено много. Именно тя стартира да намира все по-широко приложение на трапезата ни. Тази трева е богата на редица потребни субстанции, като включително са витамин А, С, В, както и калций, желязно, магнезий и други.

Освен тученица, съществуват и други бурени, които не е желателно да отстраняваме, защото изгодите от тях също не са за подценяване.

Ето кои са те:

Пача трева

От наземната част на това растение могат да се подготвят най-различни отвари, оказващи удобно влияние върху главоболие, проблеми със стомаха, крампи и други. Има и нации, които употребяват растението като фалшификация и си служат с него за овкусяване на най-различни ястия.

Щир

Щирът също може да се употребява при овкусяване на ястия, супи, салати. Той обаче е кадърен за консумация, преди да е стартирал процеса по образуването на семена.

Троскот

Интересното е, че този тип бурен се среща в съвсем всяка една градина и множеството от хората, отглеждащи сами плодове и зеленчуци, се пробват да го отстранен, без да си дават сметка, че могат да извлекат не малко изгоди от него.

От троскот може да се подготви чай, настоящ удобно на хора, страдащи от запек, неплодородие, подагра и други здравословни проблеми.

Следващия път, в който решите да премахнете плевелите в градината си, замислете се кои от тях да отстраните и от свойствата на кои да се възползвате.

Статията има информативна цел и не замества консултация с доктор, нито уравновесено хранене!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР