Всеки от нас е готов да прибегне до различни лекарства,

...
Всеки от нас е готов да прибегне до различни лекарства,
Коментари Харесай

8 лесни лечебни средства, чието действие е научно доказано

Всеки от нас е подготвен да прибегне до разнообразни медикаменти, когато не се усеща добре. Знаете ли обаче, че има и напълно лесни способи да се преборим с заболяването, пита Asap Science?

Точно за 8 такива метода ще разберете от това видео.

Така да вземем за пример, с изключение на, че е вкусна, една купа пилешка чорба има и потвърдено противовъзпалително деяние, защото пречи на скупчването на кафези на мястото на инфекцията.

Добрата остаряла ябълка също е добър съдружник в битката против заболяванията.



Снимка: Shutterstock

Тялото ви се нуждае от доста витамини, с цел да се оправи с тях, е едно огромно парче ябълка съдържа еквивалента на 1500 мг Витамин С. Този витамин е потвърдено средство против рака на черния дроб и на дебелото черво, по тази причина за какво да не си го набавите с вкусна ябълка? Да не приказваме, че самите обелки на плода оказват помощ за понижаване риска от сърдечни болести.

Ябълката не е единственият метод да получите доза витамин С; може да го извършите с лимони или пък на елементарни хапчета. Редовният банкет на витамина понижава доста траенето на настинката, защото подтиква имунната система.

Ако се нуждаете от нещо, което работи неотложно и облекчава признаци на простуда и респираторни болести, медът е вашият пръв избор.



Снимка: Shutterstock

Известен с противовъзпалителните си свойства, той може да се комбинира с чесън, който също редуцира признаците на простуда и грип, отстранявайки патогените в организма.

Ехинацеята пък понижава с 58 % заплахата от простуда и редуцира времетраенето ѝ с към ден и половина.

И най-после, не пропускайте да се чукнете и с чаша алкохол. Не единствено за " наздраве ", а тъй като изследвания демонстрират, че потреблението му в умерени количества укрепва имунната система.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР