Всеки от нас е чувал за думата карма. Понятието присъства

...
Всеки от нас е чувал за думата карма. Понятието присъства
Коментари Харесай

Какво е карма на бездействието и как да се предпазим от нея?

Всеки от нас е чувал за думата карма. Понятието участва в разнообразни духовни учения. Това е неправилно ориентиране на сила, дължащо се на неправилни действия.

Чрез термина се натъртва на това, че обособеният субект самичък дефинира своето бъдеще посредством своите планове и дейности. Казано най-просто, кармата е резултатът от нашите мисли и действия.

Смята се, че когато имаме светли мисли, излъчваме позитивни страсти и вършим добрини, това ще способства за положителната ни карма и спокойното бъдеще.

Ако обаче сме с изпълнени с негативизъм, обзети сме от черни намерения и вършим несгоди, няма по какъв начин да избягаме от неприятната си карма. Рано или късно следствието от нашето държание ни застигне, резултирайки в страдалчество и злощастие.

Но неприятна карма можем да си навлечем освен с деяние, само че и с отвод от такова. Тук към този момент приказваме за по този начин наречената карма на бездействието. В какво се показва тя?

Можете да придобиете концепция за правилото, по който работи кармата на бездействието със следния елементарен образец: Представете си, че имате другар, който ви моли за помощ. Вие можете да измененията живота на този човек към по-добро.

Да върнете насладата в дните му, да го избавите от огромна неволя. Поради мързел, злоба или други аргументи обаче отказвате да му съдействате. Просто го изслушвате и не предприемате нищо.

Оставате изцяло пасивни към неговите премеждия. Тогава вие не сте направили съответна несгода. Но със своята умишлена бездейност сте задействали кармата на бездействието. Провокирали сте неприятна карма за себе си точно с това, че не сте подхванали нищо.

Разбира се, в случай че даден човек ви помоли за подпомагане, което действително не е потребно за него, нещата са разнообразни. Тогава няма да си навлечете карма на бездействието. Защото в мозъка си вие му мислите положителното и знаете, ще с пасивността си в действителност сте му от изгода, даже и в този момент той да не го осъзнава.

При останалите условия обаче е редно да обмислите ситуацията деликатно. Помагайте на хората и не ги съдете, с цел да се радвате на умерено, ярко и щастливо бъдеще. Не забравяйте, че колелото на живота се върти. И на следващия ден вие също може да се озовете в сходна обстановка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР