Всеки от нас би искал да увеличи денонощието с още

...
Всеки от нас би искал да увеличи денонощието с още
Коментари Харесай

6 тайни техники да се наспите само за няколко часа

Всеки от нас би желал да усили денонощието с още няколко часа, с цел да може да се наспи. Има обаче няколко техники, които могат да ви обезпечат ефикасна отмора и в най-натоварените дни. Ето ги и тях, само че въпреки всичко не забравяйте да се консултирате с вашия доктор, в случай че решите да променяте графика си на сън, изключително в случай че работата ви изисква нараснало внимание.

Като античните

Формула: 4 часа (първа фаза) + 2 часа (втора фаза) = 6 часа

Нашите предшественици спели на две етапи, отделени от интервал на бодърстване. Този интервал бил особено време, употребявано за духовни практики, разсъждение и четене. Ако желаете да започнете да спите на няколко етапи, само че не знаете от кое място да започнете, пробвайте този способ. За множеството хора това е най-комфортната алтернатива.

Димаксион

Формула: четири 30-минутни подремвания на 6 часа = 2 часа

Бъкминстър Фулър сформира най-ефективната техника за сън, състояща се от сънливост четири пъти дневно по половин час. Той твърдял, че тази техника го кара да се усеща по-енергичен от всеки път. След 2 години (!) на този график известният откривател бил прегледан от доктор, който открил, че е в съвършено здраве. Това е най-екстремният график на сън, който може да се съпостави само със идващия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР