Всеки опит за съставяне на правителство трябва да бъде насърчаван.

...
Всеки опит за съставяне на правителство трябва да бъде насърчаван.
Коментари Харесай

Радев: Редно е и втората партия да получи допълнително време за кабинет

Всеки опит за сформиране на държавно управление би трябвало да бъде насърчаван. ГЕРБ-СДС получиха в допълнение време за сформиране на кабинет, в тази обстановка е редно и втората партия да получи някакво в допълнение време, стига желанията за сформиране на държавно управление да са откровени и това време да се употребява и за приемане на значими закони, а не за предизборна пропаганда.

Това съобщи президентът Румен Радев в Брюксел.

Очаквам да поемат ясна политическа отговорност, акцентира Радев.

За Шенген той сподели, че и на този Европейски съвет ще бъде издигнат въпросът. „ Тази тематика е с огромно значение за развиването на страната. Влизането значи мигновено да се отстранен големите опашки по границите ни с Гърция и с Румъния “, сподели президентът Румен Радев в Брюксел.

Това значи усъвършенстване за нашия експортно насочен бизнес, по-малко загуби за превоза, позитивен резултат за туризма. Искаме ангажиране с ясни периоди точни критерии. България е изпълнила всички механически критерии, само че към момента има искания от Нидерландия и Австрия. Ние прецизираме обсега на техните критерии.

 
На път сме да реализираме прецизен период за приемането ни в Шенген, уверен съм, че следващата година ще се присъединим изрично. Най-късната дата и цел за приемането ни в Шенген е октомври 2023. Ще създадем всичко допустимо срокът да бъде по-рано.
Румен Радев, президент на България

Зависи дали Народното събрание ще приемем два значими закона през януари - за отговорност на основния прокурор и за антикорупция.

Румъния няма никаква техническа подготвеност, сподели още Радев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР