Всеки обича слънчевите дни, нали? Е, почти всички, тъй като

...
Всеки обича слънчевите дни, нали? Е, почти всички, тъй като
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от слънчевите петна с естествени средства

Всеки обича слънчевите дни, нали? Е, съвсем всички, защото има доста хора, които би трябвало да бъдат доста деликатни, когато се излагат на слънце, заради риска от увреждане на кожата. Слънцезащитните средства се предлагат за всеки, с цел да се защищити от рак на кожата, хиперпигментация и прибързано стареене. Ако слънчевите петна са нещо, което постоянно забелязвате по тялото си, тогава тази публикация е за вас!

Тъй като никой не е ваксиниран във връзка с тези проблеми с кожата, ние направихме лист с потребни препоръки, които ще ви оказват помощ да останете безгрижни това лято! Ето по какъв начин да третирате слънчевите петна с естествени средства.

Плодове

1. Лимон

Защо? Той съдържа лимонена киселина, която е ужасно избелващо средство. Въпреки това, лимонът може да аргументи и леко изгаряне.

Как? Изстискайте сока от лимон и го нанесете с памучен тампон. Ако имате извънредно сензитивна кожа, не забравяйте да разтворите лимоновия сок в малко вода.

Колко постоянно? Около 3-4 пъти седмично. Обърнете внимание на това по какъв начин кожата ви се усеща и се държи и намалете броя на приложенията, в случай че възникне някакво раздразнение.

2. Папая

Защо? Има ензими, които имат свойства за пилинг.

Как? Настържете или направете на каша плода, след което нанесете върху кожата. Изплакнете с хладка вода след 20 минути.

Колко постоянно? Папаята е по-щадяща от лимона, тъй че можете да я употребявате заран и вечер.

3. Диня

Защо? Тя е богата на витамини А, Б и С. Този воден плод няма да ви даде бързи резултати, само че ще ви помогне да изгладите тонуса на кожата след известно време.

Как? Намачкайте плода на каша и нанесете там, където имате слънчеви петна. Разтрийте кашата и я оставете за 20-30 минути, след което можете да измиете.

Колко постоянно? Това няма да провокира никакви вреди, тъй че използването му е разрешено, без ограничавания. Важно е да бъдете непрекъснати.

Зеленчуци

4. Червен лук

Защо? Той оказва помощ на тъмните петна да избледнеят.

Как? Подгответе се за малко неприятна миризма. Смесете една супена лъжица сок от червен лук с 2 супени лъжици мед. Поставете сместа в хладилника. Нанасяйте върху тъмните петна, само че първо го пробвайте върху тялото си, преди да го нанесете на лицето си. Изплакнете добре след 15 минути, с цел да се отървете от миризмата.

Колко постоянно? Два пъти седмично.

5. Домат

Защо? Доматът има избелващ резултат върху кожата. Той също се счита за суперхрана.

Как? Използвайте свеж домат посредством изстискване на сока. Или просто сложете тънки резени домат на засегнатата област и ги оставете за към 10 минути.

Колко постоянно? 3-4 пъти седмично.

6. Краставица

Защо? Тя е чудесна за сухата кожа, заради нейните овлажняващи свойства и за слънчевите петна заради високите количества витамин С.

Как? Поставете 2 резена под очите си за охлаждащ резултат и за понижаване на тъмните кръгове. Пасирайте другата част от краставицата, разбъркайте я с глицерин и нанесете върху проблематичните зони или върху цялото лица. Измийте след 15 минути.

Колко постоянно? Можете да вършиме тази процедура всеки ден.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР