Всеки нов кандидат за собственик на английския футболен клуб Челси

...
Всеки нов кандидат за собственик на английския футболен клуб Челси
Коментари Харесай

Британското правителство разрешава продажба на Челси със специален лиценз

Всеки нов претендент за притежател на британския футболен клуб Челси може да изиска особено позволение от локалното държавно управление за довеждане докрай на договорка с съветския милиардер Роман Абрамович. Това сподели английският заместник-министър на технологията, културата, средствата за всеобща връзка и спорта Крис Филип за Скай Нюз.

Абрамович е измежду съветските олигарси, които бяха глобени от английското държавно управление по отношение на нашествието в Украйна.

" Ако се откри покупател, той може да изиска от държавното управление специфичен лиценз за довеждане докрай на договорката. Искам обаче ясно да подчертая, че няма да бъде призната оферта, която приключва с трансфер на финансови средства към банкова сметка, обвързвана с Абрамович. Той няма право да печели от бъдеща договорка ", споделя Филип.

Министърът прибавя, че рецесията в Украйна е " по-важна от футбола ".

" Аз също съм футболен почитател и поддържам Кристъл Палас, тъй че разбирам за какво последователите на Челси са толкоз привързани към тима си. Роман Абрамович обаче е измежду хората, които са глобени поради околните им връзки с (руския президент) Владимир Путин и неговия режим ", продължи той в изявление за Тайм Радио.

" Знам, че той е направил доста за клуба, само че филантропичната обстановка в Украйна и това, което съветският режим прави против цивилното население - бомбардировките на лечебни заведения и стрелбата към мирни поданици, са по-важни от футбола. Искам да помоля почитателите на Челси да помислят за това ".

Британското държавно управление глоби през вчерашния ден Абрамович и още шестима съветски олигарси, които имат общо чисто положение в размер на към 15 милиарда паунда. Активите му, основно парцели, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат осъществявани финансови преводи, свързани с тях.

Новият закон също по този начин блокира проектите на Абрамович да продаде футболния клуб " Челси “, което на процедура слага сегашния европейския първенец под контрола на държавното управление. Отборът може да продължи да играе, само че държавното управление декларира, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР