Всеки начинаещ готвач може да се справи с тази задача,

...
Всеки начинаещ готвач може да се справи с тази задача,
Коментари Харесай

Пиле с ориз за начинаещи

Всеки новак готвач може да се оправи с тази задача, а точно - най-вкусното пиле с ориз

Необходими Продукти

● пиле - 1 бр.
● ориз - 200 г
● лук - 2 глави бял
● чесън - 7 скилидки
● сол - 2 ч.л.
● моркови - 1 бр. дребен
● фалшификация за пиле - на усет
● подправки
● масло - 200 г

Начин на подготвяне

Здравейте, другари!

След като прочетох класическата рецепта за пиле с ориз в уеб страницата, взех решение да подготвя и детайлна такава за хората, които обичат, само че в никакъв случай не са го готвили.

Първо, взимаме една сурово цяло пиле и го разделяме с доста изострен нож на части, както следва: крилца, бутчета, бяло месо. Най-вероятно ще срещнете компликация при гръдния панер на пилето (бялото месо). Не се тормозете и режете самоуверено - всичко ще отиде в една тава.

След като сме разделили пилето на порции, го слагаме в авансово загрята тенджера, цялостна с вода и две лъжички сол. Улеснете готвенето си с всяка подготвена фалшификация за пиле. Готовите подправки съдържат всичко, което Ви е нужно. Слагаме и две лъжички подготвена фалшификация. Имайте поради, че готовите подправки съдържат сол). Варим пилето до степен в която мислите, че може да го ядете просто сварено, само че не и месото да се отделя от костта.

Вадим пилето в обособен съд.

Наливаме ориз в чаша по желание (за мерна единица*). Измиваме го хубаво и го оставяме настрани. От бульона отделяме настрани 3 чаши*.

В същия съд, в който сме варили пилето (вече празен), прибавяме 200 г масло. Изсипваме две глави лук, шест скилидки чесън и половин морков, нарязани както ни харесва. Добавяме измития ориз и ги запържваме дружно. Не стопираме да бъркаме.

След като запръжката стартира да загаря по дъното, прибавяме 1 ч.ч. от пилешкия бульон*. Започваме да бъркаме още веднъж, до момента в който ври. След като водата изчезне, изливаме сместа в тава. Бъдете сигурни, че тя е задоволително дълбока. На фотосите съм посочил и моята.

Подреждаме порциите пиле от горната страна и заливаме с останалите две чаши бульон*.

Печем нашето пиле с ориз във фурна авансово загрята на 220°C.

Всяко пиле и ориз се пекат друго, по тази причина го извадете по ваша преценка, а точно когато няма бульон на повърхността и оризът е задоволително апетитен, само че не и изсъхнал, а пилето няма загорели повърхности. Проверявайте от време на време.

*Златната съразмерност - 1x ориз + 3x вода = yummy!

Сервирам: След като съм напълнил една купичка от ориза я обръщам в чинията и прибавям порциите пиле. Добавям кисело мляко и люти чушлета. Две филийки самун и си пускаме Нетфликс за фън!

Бон Апети!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР