Всеки началник и всяка работна среда е различна, но има

Всеки началник и всяка работна среда е различна, но има ...

8 лесни начина да накарате шефа да ви харесва.Всеки началник и всяка работна среда е различна, но има един универсален начин да спечелите добри позиции навсякъде - просто си вършете качествено работата. Но тъй като това звучи прекалено общо, от Business Insider предлагат няколко по-конкретни (но не трудни) начина да накарате шефа да ви харесва. Съветите са базирани на различни научни изследвания и оценки на психолози.

1. Старайте се сами да разрешавате служебните си проблеми. Така ще улесните и впечатлите ръководителя си.

2. Демонстрирайте по фин начин как допринасяте за компанията. Когато искате повишение, представете нещата от гледната точка на това как то ще помогне на шефа ви (например ще поемете част от задълженията, които му отнемат много време).

3. Синхронизирайте начина си на комуникация с този на началника. Може би той/тя предпочита да си общувате по имейл, Skype или само лице в лице. Може да иска да се виждате всеки ден или пък веднъж на седмица. Постарайте се да сте в сихрон.

4. Попитайте за съвет. Това не е в противоречие с точка първа. Няма нищо лошо да се консултирате с шефа от време на време, така изглеждате по-достойни за доверие.

5. Отивайте на работа винаги навреме, за да покажете, че може да се разчита на вас.

6. Поставяйте си реалистични цели. С постигането им ще правите добро впечатление.

7. Обръщайте внимание на детайлите и изпипвайте всичко в една задача, преди да я представите като завършена на шефа си.

8. Изразявайте мнението си. Това кара останалите, включително началника, да ви уважават. Никой не обръща внимание на тези, които винаги се съгласяват с всичко.

 

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg