Всеки началник и всяка работна среда е различна, но има

...
Всеки началник и всяка работна среда е различна, но има
Коментари Харесай

8 лесни начина да накарате шефа да ви харесва

Всеки шеф и всяка работна среда е друга, само че има един повсеместен метод да спечелите положителни позиции на всички места - просто си вършете качествено работата. Но защото това звучи прекомерно общо, от Business Insider оферират няколко по-конкретни (но не трудни) метода да накарате шефа да ви харесва. Съветите са основани на разнообразни научни проучвания и оценки на психолози.

1. Старайте се сами да разрешавате служебните си проблеми. Така ще улесните и впечатлите ръководителя си.

2. Демонстрирайте по тънък метод по какъв начин допринасяте за компанията. Когато желаете покачване, представете нещата от гледната точка на това по какъв начин то ще помогне на шефа ви (например ще поемете част от отговорностите, които му лишават доста време).

3. Синхронизирайте метода си на връзка с този на началника. Може би той/тя избира да си поддържате връзка по имейл, Skype или единствено лице в лице. Може да желае да се виждате всеки ден или пък един път на седмица. Постарайте се да сте в сихрон.

4. Попитайте за съвет. Това не е в несъгласие с точка първа. Няма нищо неприятно да се консултирате с шефа понякога, по този начин изглеждате по-достойни за доверие.

5. Отивайте на работа постоянно в точния момент, с цел да покажете, че може да се разчита на вас.

6. Поставяйте си реалистични цели. С постигането им ще вършиме положително усещане.

7. Обръщайте внимание на детайлите и изпипвайте всичко в една задача, преди да я визиите като приключена на шефа си.

8. Изразявайте мнението си. Това кара останалите, в това число началника, да ви почитат. Никой не обръща внимание на тези, които постоянно се съгласяват с всичко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР