Всеки, на когото фалиралата застрахователна компания Олимпик дължи пари, трябва

...
Всеки, на когото фалиралата застрахователна компания Олимпик дължи пари, трябва
Коментари Харесай

Какво и как ще се плаща за фалита на Олимпик - първо трябва съдебно решение в Кипър

Всеки, на който банкрутиралата застрахователна компания " Олимпик " дължи пари, би трябвало да подаде заявление по специфичен формуляр. Това ще стане обаче чак откакто кипърският съд се произнесе по случая, а това ще се случи най-вероятно в средата на месец септември , изясни краткотрайният ликвидатор на застрахователя Павлос Накузи.
Тепърва ще се почистват детайлите по това по какъв начин би трябвало да наподобява въпросният формуляр, както и точните стъпки на процедурата. Всичко ще бъде ясно обяснено и на българската страна. А към този момент " Олимпик " още не е в разпродажба, има иск, който би трябвало да бъде гледан от съда, добави Накузи пред Българското национално радио (БНР).
Съгласно кипърския закон, макар че решението на съда се чака в средата на септември, то влиза в действие със задна дата - от 10 август, когато бе подаден искът за разпродажба.
Всички кредитори, без значение дали са в България и Кипър, ще бъдат третирани по идентичен метод, увери Накузи. Но той сподели и, че според закона в Кипър " приоритет се дава на тези кредитори, които имат искове, произлизащи от застрахователните контракти . Това значи искове за обезщетения заради произшествия и искове за възобновяване на застрахователни награди. Двете групи са сложени един до друг след кредиторите . Няма значение дали исковете са в България или Кипър - те се третират по идентичен метод ", бяха думите на кипъреца.
Не компанията, а законът приключи всички застрахователни контракти на " Олимпик " както в Кипър, по този начин и в България, считано от 17 август, посочи краткотрайният ликвидатор.
Повече пострадали от случилото се има в България. В Кипър в бранша на автомобилните застраховки " Олимпик " има към 10 000 клиенти, близо 2000 от които са българи, по неофициални данни от български застрахователни брокери към компанията. Оборотът на в България от тези застраховки доближава към 25 млн. евро, до момента в който в Кипър е под 5 млн. евро. За 2016 година " Олимпик " регистрира близо 14 млн. евро загуби. По време на външния одит на компанията, в отчета, който бе показан при започване на май и провокира слагането ѝ под специфичен режим, не бе доказано съществуването на 210 млн. евро в вложения, депозити и кеш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР