Всеки мрази онези моменти, в които се върти в леглото

...
Всеки мрази онези моменти, в които се върти в леглото
Коментари Харесай

Как да спиш по-добре като промениш хранителните си навици

Всеки ненавижда тези моменти, в които се върти в леглото посреднощ и не може да заспи. Правиш какво ли не. Броиш овце, пускаш си лека музика, опитваш се да елиминираш всякаква светлина. И в последна сметка нищо. А знаеш ли, че спането ти може да се промени, в случай че промениш единствено няколко дребни, хранителни навика.

Избягвай кафето след 4 след обяд
Колкото и да си мислиш, че кафето не ти въздейства, кофеинът ще те държи безсънен през нощта. Ето за какво е добре да избягваш пиенето на кафе след обяд, колкото и да обичаш енергизиращата напитка.
Яж повече фибри и магнезий
Според изследвания, диетата богата на фибри, има силата да усъвършенства качеството на съня. Ето за какво, постарай се да приемаш задоволително плодове, зеленчуци, бобови растения и ядки. Друг детайл, който ще усъвършенства съня ти, е магнезият. Приемай го под формата на добавка или с храни като спанак, нахут и бадеми.
Намали приема на захар и червени меса
Доказано е, че приемът на захар, пълномаслени млечни артикули и червени меса може да наруши качеството на съня ти. Ето за какво е добре, в случай че искаш да спиш по-спокойно, да намалиш приема на тези храни.
Внимавай какво ядеш преди лягане
Храненето директно преди лягане е другото нещо, което ще ти попречи да имаш спокоен сън. Ето за какво, в случай че искаш да спреш това, храни се най-малко 2 часа по-рано и избягвай ястия с тежки сосове.
Алкохолът също въздейства на спането
Да пиеш по чаша вино с вечерята е едно, само че когато количеството изпит алкохол се увеличи, това ще повлияе на качеството на съня ти. И даже да си мислиш, че той може да те приспи, истината е, че той няма да ти донесе бездънен, първокласен сън. За да елиминираш резултата, стой с пиенето най-малко 2 часа преди лягане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР