Всеки момент се очаква да завърши първото преплуване на целия

...
Всеки момент се очаква да завърши първото преплуване на целия
Коментари Харесай

Мъж от Бургас постави рекорд с плуване до нос Емине

Всеки миг се чака да приключи първото преплуване на целия Бургаски залив. Националният първенец и рекордьор Цанко Цанев приключва плувния си маратон от нос Емине до Маслен нос, като преплува дистанцията от близо 45 км за към 14 часа. Посрещането на плувеца ще бъде на плаж " Перла " край Приморско.

Бургас

Стартът беше даден в 6,20 часа от нос Емине, а маратонът се реализира с поддръжката на Морска администрация, Гранична полиция, Военноморска база и Община Бургас.

Плуването беше проследено от мониторите на Контролната кула за ръководство на корабния трафик в Пристанище Бургас.

Към 11.30 часа Цанко беше минал повече от една трета от дистанцията при североизточен вятър 5м/сек, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.
Димитър Николов, кмет на Община Бургас: Следим го, сутринта закъсня малко със старта, само че от кораба ми споделиха, че е наваксал със усилване на скоростта. Гриша Атанасов, началник отдел „ Управление на трафика " -Бургас: Извършваме повсеместен мониторинг върху маратона за обезпечаване на сигурност и предизвестие на всички кораби, за поддържане на безвредна отдалеченост от катера „ Надежда " и от плувеца.
24-те морски благи са били преплувани от Цанко Цанев при неспокойствие от 2 бала, споделиха от Трафиккулата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР