Всеки момент се очаква да започнат преговорите между работодатели и

...
Всеки момент се очаква да започнат преговорите между работодатели и
Коментари Харесай

Изплуваха смайващи данни за сумите, които се отпускат за интеграцията на ромите от държавата всяка година

Всеки миг се чака да стартират договарянията сред работодатели и синдикати за осигурителните прагове. В случай, че работодателите откажат да седнат на масата за договаряния, от КНСБ ще упорстват страната да наложи растеж от 10% на минималните осигурителни приходи на всички позиции. Експертите на синдиката са пресметнали, че от тази мярка може да се усилят приходите на бюджета на ДОО над 80 млн. лева Общо всички препоръчани от КНСБ ограничения ще усилят приходите с 475 млн. лева, а спомагателните разходище са 913 млн. лева, като най-голямо перо в тях ще са разноските за пенсии – към 800 млн.лв, написа " Труд ".

Досега няма сериозен разбор от АСП дали еднократните помощи за първокласници се изразходват по предопределение, сподели изпълнителният секретар на синдиката Ася Гонева. От синдиката оферират да се затегне контрола по изразходването на тези пари като във всяка детска градина или учебно заведение има обществен служащ. Целта е помощта да бъде обвързана с виновното родителство.

През м.г. към 46 хиляди небогати фамилии, чиито деца са записани за пръв път в първи клас в държавно или общинско учебно заведение получиха такава еднократна помощ.

Всяка година за ромското включване страната дава 229 млн. лева, а неправителствените организации по линия на разнообразни донори дават по още 212 млн. лева, разяснява лидерката на учителския профсъюз Янка Такева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР