Всеки министър носи оставката в джоба си и когато реши

...
Всеки министър носи оставката в джоба си и когато реши
Коментари Харесай

Бисер Петков:Стратегията за детето не цели отнемане на деца

Всеки министър носи оставката в джоба си и когато реши или министър председателят изиска, я подава. Не мисля, че тя ще докара до земетресения в ръководството. Това разяснява общественият министър Бисер Петков пред bTV, помолен да разяснява оставката на земеделския министър Румен Порожанов.

Стратегия за детето е належащо да има и това произтича от Закона за протекция на детето. Вероятно планът на тактика не беше добре показан, с цел да се разсеят някои страхове и подозрения. Най-неоснователно е това, че тактиката се пробва да отнеме дете. Няма подобен документ, който да предлага такова нещо. Трябва да подчертая, че плана на тактиката е спрян, съобщи Петков.

От 7 май Национален осигурителен институт ползва новия модел, по които се пенсионират лицата. Пенсиониращите се до края на 2021 година имат право да избират по кой модел да се пенсионират. По този метод няма да има никой, който да бъде неподходящо обиден от измененията от началото на годината, в противен случай те ще могат да изберат по-благоприятния за тях вид, каза още министър Петков.

Освен посредством електронната услуга за пресмятане на пенсията, където всяко лице може да пресметна пенсията си единствено, Национален осигурителен институт е провело и приемни, където хората да могата да се съветват кой ще е най-благоприятният метод за тях. Консултациите стават преди документите да бъдат подадени. Те би трябвало да ги носят с тях. Национален осигурителен институт разполага единствено с данни за лицата след 1997 година, когато са направени регистрите, продължи той.

Хората, които са подали документи при започване на годината, имат право на преизчисление на пенсиите,допълни още министърът.

Промяната за енергийните помощи цели да се усили обсега на лица, които я получават. Ако за предишният сезон те са 210 хиляди, то в този момент се чака да са 255 хиляди По тази стратегия са планувани в допълнение 40 млн. лева Миналата година те бяха общо 80 млн. лева Най-съществено нарастване се предлага за най-уязвимите групи - самотни родители, възрастни хора и хора с увреждания. Помощите за фамилии с деца от 5 до 16 година, които не посещават учебно заведение няма да бъдат спирани, само че границата ще бъде 30%, сподели още той.

Протестът против самостоятелната оценка на хората с увреждания, Петков разяснява по този начин: " Притесненията бяха, че оценката няма да дефинира задоволителен брой часове помощ. В реалност законът, признат предходната година, вкарва предели от 168 часа за помощ в първите две години. Според нас самостоятелната оценка протича обикновено. Все още нямаме задоволително оценки, с цел да създадем разбор, само че това ще стане в края на месец май ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР