Всеки месец някой от чакащите умира. По-важното в момента е

...
Всеки месец някой от чакащите умира. По-важното в момента е
Коментари Харесай

Бунт срещу бюрокрацията, която блокира белодробни трансплантации!

”Всеки месец някой от чакащите умира. По-важното сега е да не се чудим в следствие кой е бил отговорен. Нека първо да се извършат трансплантациите. Последно време получаваме единствено обещания.
Организирахме 3 митинга. Имахме 2 диалога с министър Жени Начева. Бяха давани обещания за след 2 седмици и по този начин минаха месеци. Не се прави задоволително.

Не е задоволително твърдоглав трудът на Агенцията и на Министерството ", безапелационен бе Георги Костов от Асоциацията на пациентите с белодробни болести (АПБЗ).

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че пациентите имат потребност от помощ през днешния ден. Не на следващия ден, не другиден, не след месец.

" Евротрансплант " е система за конвенция сред няколко европейски страни за продан на органи. В момента България търси метод да пробие посредством тази система. Изпратили сме иск за нов диалог с министър Начева. Но към този момент нямаме отговор. Продължаваме с митингите. Следващата проява няма да се споделя " Здравен преселник ", а " Предизвестена гибел ", означи още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР