Всеки мечтае да може да забави процеса на стареене. Днес

...
Всеки мечтае да може да забави процеса на стареене. Днес
Коментари Харесай

Тайната да изглеждаме добре и след 40

Всеки мечтае да може да забави процеса на стареене. Днес това е изключително значимо, тъй като като доста геронтолози и учени плануват, че скоро множеството хора ще живеят над 100 години.

Като начало, с цел да съхраним положителния си външен тип с годините, би трябвало да се одобряват огромно количество антиоксиданти. Според професор Денам Хармън от медицинския факултет на Университета на Небраска има 99% късмет оксидантите, т.е. свободните радикали, се създават при процеса на възпламеняване (това включва изгорелите газове от колите, цигарения пушек и даже пушека от пърженето на скара) и са съществена причина за стареене. Витамините С, Е и А, биофлавоноидите, антоцианидините и още над 100 други типа антиоксиданти могат да обезвреждат тези нездравословни въздействия. Добре е да приемате по 2 г витамин С всеки ден дружно с два комплекса антиоксиданти. За хора над 50 години е добре да се усили приема на витамини С на 3 г и още три комплекса антиоксиданти дневно.

Антиоксидантите обаче са единствено една част от решението на казуса. Витамините от група В управляват оня жизненоважен развой в тялото, наименуван метилиране. Това е развой, който има главно значение за поддържането на младостта на клетките. Той защищава ДНК-то и разрешава организма да построява нови здрави кафези. За да си набавите нужното количество витамин В, приемайте мощен мултивитамин.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР