Всеки любител на сладкото знае колко е трудно да се

...
Всеки любител на сладкото знае колко е трудно да се
Коментари Харесай

Колко и какви са положителните промени за тялото, ако спрете да ядете захар

Всеки фен на сладкото знае какъв брой е мъчно да се откаже от бонбони в лъскава обвивка или от вкусна торта. И това в случай, че всеки знае какъв брой са отрицателни следствията от сладкото върху фигурата.

С цел да се мотивацията за отвод от сладкото, хранителни специалисти дават седем красноречиви образеца за фрапантна смяна в тялото на всеки, който спре да яде захар.

Подобрява се положението на кожата
Захарта провокира възпалителна реакция в тялото - гликиране. За подуването, сухата и нечиста кожа, сивия загар и тъмни кръгове под очите, значително е виновна захарта. Простичко казано - сладкишите крадат нашата младост и хубост.
Ако се откажете от сладкото и ще видите, че кожата ви е станала чиста и гладка. Вече няма да се притеснявате от появяването на акне, а лицето ще наподобява отпочинало, крепко и лъчезарно.

Зависимостта от храната ще изчезне
Механизмът на деяние на захарната взаимозависимост е сходен на опиатите. Това се случва по този метод: ядете паста, мозъкът получава наслаждение и желае още една сладка порция. Непреодолимото предпочитание за ястие на десерт е горчива последица от злоупотребата със съдържащи захар храни.
Ако се изключат от менюто скритите източници на захар (фруктоза, малтоза, лактоза, малтодекстрин, ксилитол, сорбитол и т.н.), ще забележите, че зависимостта ви от храна изчезва пред очите ни. Повече няма да туширате напрежението с похапване или да преяждате от досада, а ще се научате по какъв начин да се отнасяте към приема на храна като към приемане на сила и грижа за организма.

Вече няма да страдате от промени в настроението
Не е загадка, че храната оказва въздействие върху нашето въодушевление: мозъкът я възприема като премия, а когато сме гладни, той пуска на независимост хормоните на напрежението. Нивото на захарта също управлява нашето душевно положение. Тъкмо сте се почувствали доста по-добре, откакто сте хапнали нещо сладко, само че в дълготрайна вероятност консумация на сладки неща води до меланхолия, облекчение на производството на допамин и ви кара да сте безсилни против дразнители.
Ако се даменят съдържащите захар артикули със здравословни храни (яйца, ядки, алена риба и птици), вие към този момент няма да " скачате " от подправена еуфория към меланхолия, а настроението ви най-накрая ще стане отмерено.

През деня ще се чувствате бодри, а през нощта - ще спите умерено
Независимо от това, че захарта ни дава наслаждение и ендорфини, тя не е антидепресант, а в противен случай, захарта започва производството на мощния стрес хормон кортизол. Бъдете деликатни: безпричинна унесеност денем и трудно бодърствуване през нощта могат да бъдат породени от корист с сладко.
Опитайте минимум една седмица да стоите надалеч от съдържащи захар артикули, и сънят ви ще бъде възобновен, ще започнете да заспивате по-бързо и да се събудиждате - доста по-приятно и по-лесно.

Подобрява се паметта и концентрацията
Много проучвания демонстрират, че несъразмерната консумация на сладкиши може да докара до увреждане на паметта. Изобилие от захар се отразява негативно на връзката сред мозъчните кафези, основава спънки във връзка с доставката на кръв към мозъка, като по този метод притъпява способността да се учи, да работят и да се концентрира.
Ако желаете да запазите остротата и яснотата на мозъка, както и положителната памет, не злоупотребявайте с нездравословни сладки неща. В случай на остра нужда правете изключения единствено за горчивия шоколад.

Рискът от заболяване понижава
Страстта към шоколадови и захарни произведения вреди на храносмилането и имунната система, тъй като поради високите дози захар се нарушава усвояването на потребните витамини и минерали.

Това не е всичко: високото равнище на захар в кръвта има директно въздействие върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове, което усилва риска от развиване на хипертония, стенокардия и инфаркт на миокарда. И още - точно десертите, повече от други храни, бият мощно по костната тъкан, провокирайки развиването на кариес, пародонтоза и даже остеопороза.

Можете да изградите фигурата на фантазиите си
Най-очевидната щета от захар са непотребните килограми. Бавният метаболизъм и високото наличие на мазнини в организма не са нищо друго с изключение на резултат от корист с храни с високо наличие на въглехидрати.

Като се откажете от захарта, можете да изградите фигура на вашите фантазии, стройна и здрава, а също по този начин да се отървете от непотребните килограми. Поддържането на идеалното тегло ще бъде елементарно, тъй като към този момент сте привикнали с вярното хранене и просто не желаете да се разделите с тази по-добра версия на себе си - енергична, здрава и щастлива./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР