Всеки крал - особено когато от сравнително скоро е на

...
Всеки крал - особено когато от сравнително скоро е на
Коментари Харесай

Портретът на Чарлз, който ядоса много хора

Всеки крал - изключително когато от относително скоро е на престола, има потребност от публични портрети. Чарлз разполага с няколко такива от коронацията си през май 2023 година, само че това окзва се напълно не е задоволително.
 Има ли съревнование сред крал Чарлз и принц Уилям
Има ли съревнование сред крал Чарлз и принц Уилям

Какво споделят вътрешни източници

75-годишният правоприемник на Елизабет Втора се снабди със напълно нов формален портрет, дело на кралския фотограф Хюго Бърнанд. Снимката е направена в замъка Уиндзор, а Чарлз носи униформата на адмирал на кралската флота и знаците на Ордена на жартиера.

Миналата година английският кабинет разгласи, че отделил бюджет за новия портрет, който би трябвало да бъде окачен във всевъзможни държавни институции - от общини, съдилища, учебни заведения до пощенски служби, пожарната и службите за гражданска отбрана.

Окачването на портрет на монарха там не е оригиналност - сега на тези места към момента висят фотосите на Елизабет Втора. Това, което ядоса доста британци и последователи на републиката, е сумата, отделена за обезпечаването на портрета - 8 милиона английски паунда.
 Снимка 647488

" Правителството не е в час с нещата, в случай че счита, че хората желаят налозите им да бъдат изхарчени за фотоси на Чарлз ", разясняват от формация Republic пред Guardian. Портретите на крал Чарлз се дават гратис на институциите след предварителна поръчка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР