Всеки, който си мисли, че етикетът на поведение е мъртъв,

...
Всеки, който си мисли, че етикетът на поведение е мъртъв,
Коментари Харесай

Етикет на поведение: Правила на добрите обноски, които не всеки от нас познава, а трябва

Всеки, който си мисли, че етикетът на държание е мъртъв, бърка. Той се трансформира с времето, става по-гъвкав, само че най-важното – посланието му е това, което постоянно е било – почитание и пвнимание към хората към нас.

Изкуството на етикета е бит, който варира в другите страни и включва набор от дейности и думи, които демонстрират образование и положителни маниери за този, който ги показва. Етикетът на държание приканва да забавим темпото, да отделим малко време за себе си, да се отнасяме по-добре към близките и към самите себе си, позволявайки на хубостта и елегантността да влязат в живота ни.

Ето разпоредбите, които всеки от нас би трябвало да знае:

Поздрав



Поздравът е първото усещане, по което можем да съдим за даден човек, то тип визитна картичка, която не трябва да се подценява. Да предположим за секунда, че не сме в епицентъра на последната пандемия - когато се ръкуваме с някого, би трябвало да го създадем решително, не прекомерно мощно, само че не и прекомерно меко. Не бива да дърпате индивида към себе си, когато се ръкувате с него - би трябвало да помните, че персоналното пространство е свещено когато и да е във всеки един миг и ние би трябвало да го почитаме.

Точност



Няма нищо по-неуважително към другите от закъснението, без значение от извинението по-късно. Закъснението е демонстрация на безочливост и неуважение към графика на тези хора, които би трябвало да ви чакат. Според етикета е целесъобразно да пристигнете няколко минути преди срещата. Ако знаем, че ще закъснеем заради някакви непредвидени от нас условия, се обаждаме при първа опция (може и преди срещата) и се извиняваме. Хроничните „ закъснели “ би трябвало да работят върху неуместното си държание, като възнамеряват времето си и се приготвят по-отрано за срещата.

Спретнат външен тип



Умението да се обличаш добре е добито умеене. И това е първата стъпка към самочувствието и самоуважението. Не е належащо да купувате скъпи дизайнерски облекла, с цел да изглеждате стилно, само че непретенциозно и елегантно. Що се отнася до аксесоарите, не прекалявайте - както се споделя, по-малкото е повече.

На масата



Ако мястото на масата не е посочено, е редно да изчакаме домакинът или домакинята да ни поканят на масата. Докато ядем, не държим ръцете и лактите си на масата. Смартфонът също не би трябвало да се слага на масата - по този начин наподобява, че не желаеме да участваме в диалога, а избираме да си гледаме телефона.

Една от най-горещите тематики, свързани с етикета на масата, е тази за азиатските заведения за хранене. За благополучие на всеки неазиатец там няма предписание, изискващо наложително потреблението на клечки за хранене, изключително в случай че не сме осведомени с тях. Молим сервитьора да ни донесе няколко прибора за хранене, с цел да се насладим на храната си умерено и умерено. Не по този начин обаче стоят нещата в заведенията за хранене от висок клас отвън азиатската кухня.

Протоколът там включва местоположението на приборите за хранене. Ето и акцентите в резюме:

Солта и черният пипер са горе вляво и постоянно се дават дружно даже да е поискано единствено едното, слагат се на дребна чинийка за масло или самун със сервизен нож.

Вдясно се слага чаша вода, чаша за алено и бяло вино и чаша за шампанско.

От лявата страна на чинията се нареждат вилиците – за салата, за риба и за месо, а от дясно – ножовете и лъжиците, като най-сетне от външната страна се слага най-малката лъжичка.

Броят на съдовете за хранене би трябвало да подхожда на броя ястия, включени в менюто.

Изправена стойка

След като седнете, дръжте гърба си изправен. Ако столът е доста невисок, можете да го преместите, тъй че на вас и другите да ви е комфортно. След това, с цел да създадете усещане за кралска персона, можете да седнете в поза "Кеймбридж Крос ", като съберете коленете си, наклоните коленете си леко встрани и кръстосате глезените си. Красиво и елегантно!



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР